Ευρώπη: Φέρνει ξανά την παραγωγή ημιαγωγών στο έδαφος της

παραγωγή αυτοκινήτων

Νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών επί ευρωπαϊκού εδάφους, δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν σιγά-σιγά από τα παθήματα της πανδημίας.

Την εποχή που υπήρχαν εργοστάσια στην Ευρώπη που κατασκεύαζαν ηλεκτρονικά είδη υψηλής τεχνολογίας, όπως κινητά τηλέφωνα, η Γηραιά Ήπειρος είχε σχετική αυτάρκεια αναφορικά με την παραγωγή ημιαγωγών στο έδαφος της.

Ωστόσο, οι συγχωνεύσεις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, η μεταφορά των εργοστασίων στην Ασία με στόχο το μικρότερο κόστος και η γενικότερη έλλειψη οράματος αναφορικά με τους κινδύνους που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για την βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών (και όπως αποδεικνύεται) και των τεσσάρων τροχών, απογύμνωσαν την Ευρώπη από την παραγωγή ημιαγωγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ημι αγωγοί microchip

Με την πανδημία και τα προβλήματα που δημιούργησε στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να ξύπνησαν από τον τεχνολογικό τους λήθαργο -στο κομμάτι της παραγωγής- και ακολουθώντας παρόμοια βήματα με την κατασκευή μπαταριών για αυτοκίνητα, αυξάνουν και εκείνη που αφορά τα μικροτσίπ.

Ο παγκόσμιος γίγαντας των ηλεκτρονικών Bosch ανακοίνωσε μία ακόμη επένδυση προς αυτή την κατεύθυνση αυτή τη φορά στο εργοστάσιο του στην πόλη Reutlingen της Γερμανίας. Η εν λόγω επένδυση ξεπερνά σε ύψος τα 250 εκατ. ευρώ για την δημιουργία του απαραίτητου χώρου που θα φιλοξενήσει εξοπλισμό ώστε να αυξηθεί η παραγωγή ημιαγωγών και αισθητήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νέα επένδυση δεν θα ενισχύσει μόνο τη θέση μας στην αγορά αλλά θα ωφελήσει και τους πελάτες μας να καταπολεμήσουν την κρίση που έχει δημιουργηθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα των ημιαγωγών.», δήλωσε σχετικά ο Δρ. Stefan Hartung, πρόεδρος του δ.σ. των Γερμανών, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία του εργάζεται συστηματικά τον τελευταίο καιρό στην επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Η επέκταση της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο θα δημιουργήσει επιπλέον 3.600 τ.μ. «υπερκαθαρών» χώρων, που είναι απαραίτητοι για την κατασκευή μικροτσίπ, με τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας εντός της γραμμής από οποιοδήποτε μικροσωματίδιο να πραγματοποιείται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η επέκταση αναμένεται να ξεκινήσει να συμβάλλει στην αύξηση παραγωγής το 2025. Οι εν λόγω χώροι θα αυξηθούν, μαζί με τις επεκτάσεις που πραγματοποιούνται ήδη και θα αποφέρουν «καρπούς» το 2023, από τα 35.000 τμ. που βρίσκονται σήμερα σε πάνω από 44.000 τ.μ.

Η νέα επένδυση της Bosch που θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώνει ο γερμανικός κολοσσός τον περασμένο Οκτώβριο, για τον ίδιο λόγο τόσο στο Reutlingen όσο και στο εργοστάσιο του στην πόλη Dresden, αλλά και στην Μαλαισία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ