Έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα ετοιμάζει η Tesla

tesla-china1

Ο Elon Mask με τον υπουργό Βιομηχανίας της Κίνα αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη νέων ενεργειακών οχημάτων.

Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκε ο κόσμος στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ο οποίος εξασφάλισε μάλιστα και συναντήσεις με τρεις υπουργούς της κινεζικής κυβέρνησης.

Από την άλλη μεριά στα social media, σύμφωνα με το Reuters, οι Κινέζοι τον χαρακτήρισαν ως «πρωτοπόρο» και «παγκόσμιο είδωλο», ενώ κάποιοι θα ήθελαν να τον δουν έως και… Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Μετά την άφιξή του στο Πεκίνο, ο Musk συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας και δείπνησε με τον Zheng Yukun, τον πρόεδρο του κορυφαίου προμηθευτή μπαταριών CATL.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες συνάντησε τον υπουργό Βιομηχανίας Jin Juanglong και μετά την συνάντησή τους το κινεζικό Υπουργείο διευκρίνισε ότι: «Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη νέων ενεργειακών οχημάτων και έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων

Από τις συνομιλίες που είχαν δεν αποκαλύφθηκε καμία άλλη λεπτομέρεια και εκπρόσωποι της Tesla δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αιτήματα παγκόσμιων πρακτορείων Ενημέρωσης να σχολιάσουν την ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Βιομηχανίας.

Στην συνάντηση που είχε χθες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Chin Gang, ο Elon Musk του εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες κινεζικών ΜΜΕ, την επιθυμία του ομίλου του να συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του στην Κίνα.

Ο δισεκατομμυριούχος, πραγματοποιεί την επίσκεψη στην Κίνα, η οποία είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας για την Tesla καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως ηλεκτρικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άνοδος κινεζικών εμπορικών σημάτων

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων διπλασιάστηκαν στην Κίνα το 2022 και αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τέταρτο στις πωλήσεις νέων οχημάτων, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο, σύμφωνα με την Κινεζική Ομοσπονδία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Μολονότι η Tesla παραμένει η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η δημοτικότητα κινεζικών εμπορικών σημάτων γνώρισε άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Η κινεζική κατασκευάστρια BYD, μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα, είδε τα καθαρά κέρδη της να πενταπλασιάζονται το 2022.

Ωστόσο τα κέρδη της Tesla υποχώρησαν αρκετά το πρώτο τρίμηνο παρά μια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της, λόγω μείωσης των τιμών της.

Πάντως ο Elon Musk κατά τις συναντήσεις που είχε με Υπουργούς της Κίνας δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε οικονομική "αποσύνδεση" ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι: «Τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Κίνας είναι στενά συνδεδεμένα, σαν σιαμαία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί του με ξένες χώρες θα πρέπει να εξεταστούν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ