Το Toyota GR Yaris φτάνει τους 549 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)

Toyota GR Yaris EkanooRacing

Οι μετατροπές του μικρού «πυραύλου» της Toyota Gazoo Racing, GR Yaris, είναι αναρίθμητες - αλλά η συγκεκριμένη είναι έτοιμη να το εκτοξεύσει από την οροφή.

Το σπορ μικρό αυτοκίνητο της Toyota, ήδη διακεκριμένο για τις εξαιρετικές του ικανότητες στην αμιγή αγωνιστική οδήγηση στην πίστα, βγαίνει από το εργοστάσιο -με τη «φροντίδα» της Gazoo Racing- με 261 ίππους από τον τρικύλινδρο 1.6 Turbo κινητήρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη πρόκειται για ιδιαίτερα εντυπωσιακή ισχύ από έναν τόσο μικρό κινητήρα, αλλά προφανώς δεν είναι αρκετή για τον οίκο μετατροπών EkanooRacing - έναν από τους πολλούς που έχουν κάνει το ιαπωνικό αυτοκίνητο ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο άγριο. Η EkanooRacing, που βασίζεται στη Μέση Ανατολή, έχει ήδη βάλει το χέρι της σε ορισμένες εκρηκτικές μετατροπές αυτοκινήτων όπως το Nissan GT-R και η Porsche 911.

Τώρα, αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο ισχυρό GR Yaris του κόσμου. Ξεκίνησε με ένα μπλε αντίτυπο του αυτοκινήτου, το οποίο βελτίωσε τόσο ώστε να καλύψει την επιτάχυνση στο 1/4 του μιλίου σε λιγότερα από 11 δευτερόλεπτα. Ήταν το πρώτο GR Yaris που το πέτυχε.

Στη συνέχεια, η EkanooRacing ανέλαβε ένα δεύτερο, γκρι GR Yaris, με στόχο να σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ ισχύος του μικρού hot-hatch. Με κάποιον αδιανόητο τρόπο, κατάφερε να αντλήσει 549 ίππους από τον κινητήρα του 1.6 λίτρου, οι οποίοi μετρήθηκαν και στους τέσσερις τροχούς - κάτι που κάνει το επίτευγμα ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθότι σημαίνει ότι η ισχύς που γεννά το μοτέρ ξεπερνά του 600 hp.

Ο αραβικός οίκος δεν ανακοίνωσε τεχνικές λεπτομέρειες της μετατροπής που έκανε στο GR Υaris, παρά μόνο ανέφερε ότι τοποθέτησε after-market υπερσυμπιεστή, κεντρική ηλεκτρονική μονάδα, εξάτμιση και intercooler του turbo. Και δημοσίευσε το παρακάτω video, αποδεικνύοντας -με εντυπωσιακό τρόπο- τους ισχυρισμούς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ