Τέλη στάθμευσης με το... μέτρο σε πόλη της Γερμανίας

car parking

Η επιτροπή περιβάλλοντος της πόλης Tubingen στη γερμανική επαρχία της Βάτης-Βυρτεμβέργης εισηγήθηκε τον εξαπλασιασμό του ετήσιου τέλους στάθμευσης για μεγάλα αυτοκίνητα βάρους άνω των 1,8 τόνων, από τα 30 στα 180 ευρώ - ενώ ο Δήμαρχος ζητούσε να γίνει 360 ευρώ.

Το Tubingen είναι μια μικρή και γραφική φοιτητούπολη στην κεντρική Γερμανία, κοντά στη Στουτγάρδη στη νοτιοδυτική Γερμανία. Μέχρι τώρα οι δημότες της πλήρωναν 30 Ευρώ το χρόνο ως τέλος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, ανεξαρτήτως του είδους του οχήματός τους, αλλά αυτό τώρα αναμένεται να αλλάξει - ειδικά για τα ογκώδη και βαριά αυτοκίνητα.

Σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν κύλησε με ιδιαίτερη ομοφωνία, η επιτροπή προστασίας του περιβάλλοντος του Tubingen πρότεινε την αύξηση του τέλους στάθμευσης στα 120 Ευρώ για όλους, και περαιτέρω στα 180 € για όσους διαθέτουν μεγάλα, βαριά οχήματα άνω των 1.800 κιλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Boris Palmer πρότεινε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση για τα τελευταία, στα 360 €, αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν δέχθηκε να προχωρήσουν σε 12πλάσια αύξηση της τιμής.

Όμως, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, ο Palmer ήταν ακόμα πιο επιθετικός: «Δεν έχετε πληρώσει για το δρόμο. Δεν πληρώνετε αρκετούς φόρους. Το αγαπημένο σας αυτοκίνητο επιδοτείται βαρέως από τους φορολογούμενους και τις επόμενες γενιές. Αν οι τιμές λένε την αλήθεια, μια θέση στάθμευσης δεν πρέπει να κοστίζει 30, αλλά 3.000 Ευρώ».

Σύμφωνα με το πλάνο του δημοτικού συμβολίου, δεν θα πληρώνουν όλοι οι δημότες το ποσό των 120 € το χρόνο. Για όσους καταβάλλουν κοινωνική ασφάλιση το κόστος θα είναι το μισό, ενώ από το τέλος θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι που αποδεδειγμένα χρειάζονται όχημα για τη δουλειά τους, καθώς, όπως και οι ΑΜΕΑ.

Αν η πόλη Tubingen προχωρήσει, στο τέλος αυτού του μήνα, στην αύξηση του τέλους στάθμευσης, είναι πολύ πιθανό ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν κι άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Freiburg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ