Έτσι θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων σε όλη την Ελλάδα

attiki odos diodia 2 50 euro

Ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του νέου συστήματος χρέωσης στα διόδια, το οποίο θα επιτρέψει στους οδηγούς να εξοικονομήσουν χρήματα, προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής.

Σημαντικές αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών όσον αφορά τις τιμές των διοδίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά από τις παρεμβάσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Πέρα από την επερχόμενη μείωση στις τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό, το 2024, μετά τη νέα σύμβαση παραχώρησης, μεταβολές θα υπάρξουν και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έβαλε τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για επικείμενη αύξηση στις τιμές των διοδίων της χώρας λόγω πληθωρισμού, ενώ φρόντισε να προαναγγείλει ανακοινώσεις για το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή, στόχος είναι η λειτουργία του συστήματος να γίνει μέσα στην επόμενη διετία. 

διοδια χρεώσεις

Τι είναι τα ηλεκτρονικά διόδια

Πρόκειται για το σύστημα αναλογικής χρέωσης των οδηγών που θα σημάνει τη χρέωση των οδηγών ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν.

Ειδικός μηχανισμός θα καταγράφει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο, και με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει θα τους επιβάλλεται και η αντίστοιχη χρέωση.

Σήμερα το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά στην Ολυμπία Οδό και έχει ως «πρωταγωνιστή» έναν πομποδέκτη. Ο τελευταίος είναι τοποθετημένος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και «διαβάζεται» από ηλεκτρονικές πύλες που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους και εξόδους του αυτοκινητοδρόμου, με το όχημα να πληρώνει το αντίτιμο της ζώνης χρέωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφόσον το όχημα εξέλθει από τον αυτοκινητόδρομο πριν από το τέλος της συγκεκριμένης ζώνης, τότε πιστώνεται αυτόματα στον πομποδέκτη του το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην απόσταση που δεν διένυσε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ