Διόδια στην Αττική Οδό: Πότε θα μειωθούν στα 2,50 ευρώ

έλλειψη e-pass

Μειωμένα κατά 0,30 ευρώ θα είναι τα διόδια στην Αττική Οδό με τη νέα σύμβαση παραχώρησης, όπως επανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα Parapolitika 90,1 FM.

Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης, που θα ξεκινήσει το 2024, τα διόδια θα μειωθούν από τα 2,80 στα 2,50 ευρώ. «Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η καταβολή των διοδίων πρέπει να γίνεται με ένα τρόπο ορθολογικό και δίκαιο. Τι κάναμε λοιπόν; Η Αττική Οδός είναι ένας δρόμος που έχει ξεκινήσει η παραχώρηση του, δηλαδή η εκμετάλλευση από τον ιδιώτη. Το 1996. Επομένως είπαμε ότι με αυτή τη νέα σύμβαση, που θα ξεκινήσει από το 2024, αντί για διόδια 2,80 θα έχουμε 2,50», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Κώστας Καραμανλής εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη: «Πρώτον διότι η Αττική Οδός είναι ένας περιφερειακός δρόμος και δεν έχει αναλογικότητα χιλιομετρική, δηλαδή είτε τη χρησιμοποιήσεις για ένα χιλιόμετρο είτε και για τα 70 χιλιόμετρα, θα πληρώσεις ένα τίμημα. Και δεύτερον για τον απλούστατο λόγο, διότι καταλαβαίνουμε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία μπορούμε να κάνουμε λελογισμένες μειώσεις. Κάναμε κάτι που είναι καλά μελετημένο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε και έναν επιτυχημένο διαγωνισμό».

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής, η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τη μείωση των διοδίων, η Αττική Οδός θα αποτελέσει πεδίο υλοποίησης σημαντικών έργων, με αφετηρία την επέκταση της  της Λεωφόρου Κύμης προς την Εθνική Οδό,  ένα έργο με οριστικό ανάδοχο την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η συμβασιοποίηση θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ