Ετοιμάζεται το νέο 5θυρο MINI

MINI Cooper S 2022 1

Η νέα γενιά του 5θυρου MINI θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα κοντράρει μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας, όπως το VW Golf.

Η MINI βρίσκεται σε διαδικασία αναδιαμόρφωσης της γκάμας της και ετοιμάζεται να την εμπλουτίσει με ένα νέο crossover και δύο ακόμα μοντέλα. Σύμφωνα μάλιστα με το νέο αφεντικό της βρετανικής φίρμας, Stefanie Wurst, δεν αργεί η στιγμή που θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέα μοντέλα με τον λογότυπο της εταιρείας.

MINI Cooper S 2022 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για το λανσάρισμα τουλάχιστον τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων, επανατοποθετώντας στην γκάμα και τις κατηγορίες, το νέο της SUV και το επερχόμενο 5θυρο MINI που θα μεγαλώσει και αντικαταστήσει το 6πορτο Clubman.

Μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, η κ. Wurst ανέφερε ότι η γκάμα της MINI διαθέτει επιλογές στην μικρή κατηγορία, στα compact crossover και τα μικρομεσαία SUV, αλλά δεν διαθέτει ένα «κλασικό» 5θυρο MINI στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών.

MINI Cooper S 2022 3

Η γκάμα της MINI διέθετε μικρομεσαίο οικογενειακό από το 2007, το γνωστό σε όλους μας Clubman. Στην δεύτερη μάλιστα γενιά του, το Clubman μεγάλωσε σε διαστάσεις (4,27 μέτρα) και μπορούσε να ανταγωνιστεί με άνεση, όλη την υποκατηγορία των premium μικρομεσαίων.

Σε πληροφορίες που άφησε να εννοηθούν η κ. Wurst, το νέο μοντέλο θα έχει διαφορετικό τύπο αμαξώματος και θα αποτελεί τον έμμεσο αντικαταστάτη του Clubman που ζυγώνει η ώρα του για τα αποδυτήρια. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να μας κάνει έκπληξη εάν το δούμε να παρουσιάζεται σχετικά γρήγορα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Cooper S 2022 4

Σε διαρροές που κυκλοφορούν από στελέχη της MINI, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στόχος της εταιρείας είναι ένα μοντέλο που θα κοντράρει στα ίσα τα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Ένα μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τα σχέδια της φίρμας για την περαιτέρω ανάπτυξή της στις Η.Π.Α., ενισχύοντας μαζί με το μεγαλύτερο SUV Countryman της εμπορική της θέση.

MINI Cooper S 2022 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μάλιστα αναφέρει και η κ. Wurst, το Countryman είναι ένα πολύ καλό και ταιριαστό αυτοκίνητο για την αγορά των Η.Π.Α., και αυτό οφείλεται στις διαστάσεις του. Η επόμενη γενιά του μοντέλου θα μεγαλώσει λίγο ακόμα για να φτάσει τα 4,5 μέτρα, με το «κενό» να καλύπτεται από το επερχόμενο και μικρότερο ηλεκτρικό Aceman.

Το νέο 5θυρο MINI θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Countryman, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στην Λειψία και θα διατίθεται σε εκδόσεις με συμβατικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι θα «χτιστεί» στην πλατφόρμα FAAR που αποτελεί την εξέλιξη της UKL που χρησιμοποιεί η τρέχουσα γενιά αυτοκινήτων της MINI.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ