Ετοιμάζεται για επιστροφή στην Ευρώπη η General Motors

GMC Hummer EV

Η General Motors διέκοψε τις έντονες εμπορικές δραστηριότητες στην γηραιά ήπειρο πριν πέντε χρόνια, αλλά η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση ανοίγει ένα νέο ευρωπαϊκό πεδίο δράσης για τον αμερικανικό κολοσσό.

Η GM πούλησε τον Μάρτιο του 2017 τις Opel και Vauxhall στο PSA Groupe για 2,3 δισ. δολάρια, καθώς από τις αρχές τις χιλιετίας είχε χάσει πάνω από 20 δισ. δολάρια. Ωστόσο, στελέχη της GM ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες.

Cadillac Lyriq 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία των Η.Π.Α. πιστεύει ότι έχει μια νέα ευκαιρία στην Ευρώπη με την ηλεκτροκίνηση, μιας και με τα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας έχει χάσει πάρα πολλά χρήματα. Η GM πουλάει κάμποσες Cadillac και Corvette στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι πραγματοποιούν εμπορική πορεία άξια λόγου.

“Πριν από περίπου πέντε χρόνια, πουλήσαμε τις Opel και Vauxhall στον σημερινικό Όμιλο Stellantis και δεν έχουμε καθόλου τύψεις για την επιλογή μας”, είπε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM Mary Barra κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο Milken Global Conference στο Λος Άντζελες. “Εξετάζουμε όμως τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε τώρα, και δείχνουν ότι μπορούμε να ξαναμπούμε στην Ευρώπη ως παίκτης στην ηλεκτροκίνηση. Ανυπομονώ για αυτό”.

Cadillac Lyriq 2

Παράλληλα, η κ. Barra συνεχάρει τα στελέχη της εταιρείας που τήρησαν το χρονοδιάγραμμά αποχώρησης από την ευρωπαϊκή αγορά. “Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τη General Motors”, είπε για το 2017. “Είμαστε όμως ενωμένοι και σίγουροι ότι η κίνησή μας αυτή ήταν η σωστή”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Barra ανέφερε ακόμα ότι η μικρή παρουσία της GM στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή - με υψηλές τιμές βενζίνης, δαπανηρές πρώτες ύλες και τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας - είναι μια ευλογία για την εταιρεία.

Chevrolet Bolt EUV

Η επιστροφή της GM στην Ευρώπη θα ξεκινήσει με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Cadillac, μιας και εμπλουτίζει ήδη την γκάμα της με τέτοια, ενώ βρίσκεται ήδη σε ορισμένες αγορές της. Ενδεχομένως, η GM να προωθήσει και το Hummer EV, και ας μην χωράει στην φιλοσοφία των οδηγών και τους δρόμους των ευρωπαϊκων χωρών. Εάν η GM αρχίσει να πουλά το Chevrolet Bolt EUV στην Ευρώπη, πρόκειται για μικρομεσαίο crossover, τότε λόγω δημοφιλίας υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσει εμπορική επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ