Ποιά αυτοκινητοβιομηχανία σπάει τα στερεότυπα και απασχολεί μόνο γυναίκες;

Zacua 1

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που κατασκευάζεται αποκλειστικά από γυναικεία χέρια διατίθεται σε 3θυρη hatchback και 2θυρη κουπέ έκδοση.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εξέλιξης και δοκιμών, η μεξικάνικη Zacua, μία νέα εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, ξεκίνησε την εμπορική διάθεση των μοντέλων MX2 και MX3 στην εγχώρια αγορά.

Zacua 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης της Zacua να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς και τα κάνει μοναδικά, είναι το γεγονός ότι κατασκευάζονται μόνο από γυναίκες.

Η Zacua παράγει αυτήν τη στιγμή δύο διθέσια μοντέλα, τα MX2 και MX3, με τιμή 27.500 ευρώ (600.000 πέσος). Το Zacua MX2 είναι ένα κουπέ με πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό και γραμμή οροφής που παραπέμπει στο MINI Coupe, ενώ το Zacua MX3 είναι ένα 3θυρο hatchback με πιο συμβατική σχεδίαση.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι κοινά και αναφέρουν μήκος 3.065 χλστ., πλάτος 1.770 χλστ. και ύψος 1.442 χλστ.. Το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται στον εμπρός άξονα και αποδίδει 46 ίππους και 87 Nm, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 18 kWh και υπόσχεται αυτονομία 160 χλμ. (NEDC). Μία πλήρης φόρτιση διαρκεί 8 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Zacua 4

Η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 3.000 κύκλων φόρτισης και προστατεύεται σε περίπτωση σύγκρουσης από ένα αλουμινένιο πλαίσιο. Και οι δύο εκδόσεις αμαξώματος έχουν τελική ταχύτητα 85 χλμ./ώρα, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει ABS, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών που παρουσιάζει και λειτουργίες του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, μπάκετ καθίσματα, φιμέ τζάμια, ζάντες αλουμινίου και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Zacua 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλοσοφία της Zacua είναι να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας προς τη χρήση μη ρυπογόνων τύπων αστικής μετακίνησης, με τον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι λειτουργικά και καλαίσθητα.

Για να βοηθήσει την εμπορική πορεία των δύο μοντέλων της, η Zacua σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά περίπου 150 σταθμούς φόρτισης στην Πόλη του Μεξικού, οι οποίοι θα χαρτογραφηθούν σε μια εφαρμογή smartphone, μαζί με όλους τους άλλους λειτουργικούς σταθμούς φόρτισης της πρωτεύουσας.

Zacua 10

Αυτό όμως που διαφοροποιεί την Zacua από όλες τις άλλες εταιρείες, είναι ότι απασχολεί μόνο γυναίκες στο μηχανολογικό της κέντρο. Το γυναικείο εργατικό προσωπικό εργάζεται τόσο στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης όσο και στην χειροποίητη συναρμολόγηση των μοντέλων. Η συγκεκριμένη εταιρική πολιτική στοχεύει στην προώθηση των γυναικών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα οι άνθρωποι της Zacua δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό και τονίζουν ότι τα ηλεκτρικά Zacua είναι τα πρώτα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης που συναρμολογούνται από μία 100% γυναικεία ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Zacua 8

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ