Το εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class – Με selfie camera, 5G και TikTok

Νέα Mercedes E-Class εσωτερικό 2023

Η Mercedes προχωρά στην σταδιακή αποκάλυψη της νέας E-Class και παρουσιάζει στο κοινό το προηγμένο τεχνολογικά εσωτερικό του νέου της μοντέλου.

Χωρίς να ξεφεύγει αισθητικά από την σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes που δίνει το "παρών" στα μοντέλα της τα τελευταία χρόνια, το ταμπλό της νέα E-Class δείχνει τον προσανατολισμό των Γερμανών στην ενσωμάτωση ακόμη περισσότερων προηγμένων τεχνολογιών.

Σίγουρα αυτό που τραβά τα βλέμματα είναι η νέα MBUX Superscreen, η υπεροθόνη της Mercedes που κινείται στα χνάρια της MBUX Hyperscreen και καταλαμβάνει στις ακριβότερες εκδόσεις σχεδόν όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Νέα Mercedes E-Class εσωτερικό 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από την κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, μία ακόμη οθόνη είναι παρούσα μπροστά από την θέση του συνοδηγού με τα δύο μόνιτορ να βρίσκονται πίσω από ενιαία επιφάνεια. Φυσικά μία ακόμη μεγάλη οθόνη βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για να πληροφορεί τον οδηγό.

Εντύπωση στη σχεδίαση του ταμπλό προκαλεί ο πολυεπίπεδος ατμοσφαιρικός φωτισμός αλλά και η διακριτική παρουσία των αεραγωγών του συστήματος κλιματισμού, μέρος των οποίων φωτίζεται επίσης. Η Mercedes αναφέρει πως ο φωτισμός είναι «ενεργός» και αλλάζει σύμφωνα με αυτά που ακούνε ή βλέπουν οι επιβάτες από το σύστημα ήχου και τις οθόνες αντίστοιχα.

Η εξέλιξη του MBUX που μπορεί να αξιοποιήσει δίκτυο 5G επιτρέπει την απευθείας ενσωμάτωση εφαρμογών και παιχνιδιών στο multimedia σύστημα της Mercedes, η οποία θα δημιουργήσει το δικό της app store με τις επιλογές να διευρύνονται διαρκώς. Στο λανσάρισμα διαθέσιμες θα είναι εφαρμογές όπως οι Angry Birds, TikTok, Zoom και Webex.

Νέα Mercedes E-Class εσωτερικό 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφαρμογές όπως η Webex και TikTok αναμένεται να είναι και εκείνες που θα κάνουν, μεταξύ άλλων, χρήση της κάμερας που έχει ενσωματώσει η Mercedes στο πάνω μέρος του ταμπλό της E-Class, η οποία κοιτάζει προς την καμπίνα και δίνει παράλληλα τη δυνατότητα για λήψη video αλλά και φωτογραφιών, εφόσον το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

Η εκμετάλλευση του 5G δικτύου προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα streaming εκπομπών τηλεόρασης, ενώ ο στάνταρ browser του MBUX για περιήγηση στο διαδίκτυο θα είναι ο Vivaldi. Παράλληλα διαθέσιμη θα είναι και η πλατφόρμα ψυχαγωγίας ZYNC. για streaming διαφορετικών προγραμμάτων και εκπομπών.

Η Mercedes αναφέρει επίσης ότι οι φωνητικές εντολές στο σύστημα μπορούν να δίνονται χωρίς την χρησιμοποίηση της φράσης «Hey Mercedes» με την λειτουργία «Just Talk», η οποία ενεργοποιεί και ένα κόκκινο φως στην οθόνη που δείχνει ότι η Mercedes E-Class «ακούει» διαρκώς.

Νέα Mercedes E-Class εσωτερικό 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξελιγμένο παρουσιάζεται και το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης του MBUX με το ίδιο το σύστημα να ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες σε έναν και μόνο πανίσχυρο υπολογιστή, κάτι που κάνει όλα τα σχετικά σύστημα να λειτουργούν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Το AI λογισμικό μαθαίνει από τα μοτίβα συμπεριφοράς των οδηγών και προσαρμόζει βάσει αυτών τις λειτουργίες των συστημάτων του νέου μοντέλου των Γερμανών.

Η νέα E-Class θα προσφέρει προαιρετικά και ένα πρόγραμμα... ευεξίας, το οποίο μέσω ήχων, φωτισμού, ρυθμίσεων στον κλιματισμό αλλά και λειτουργίας μασάζ θα δημιουργεί πρωτόγνωρες συνθήκες ηρεμίας στο εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class, η οποία, ως σεντάν αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις της γερμανικής εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ