Έρχονται τα ταξί χωρίς οδηγό (video)

Tesla Robotaxi 1

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla μπαίνει στο παιχνίδι των αυτόνομων ταξί με ένα όχημα φουτουριστικής σχεδίασης.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, φορώντας ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο και γυαλιά ηλίου, ανέφερε εχθές στα εγκαίνια του εργοστασίου στο Τέξας (αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων), ότι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι προ των πυλών και ότι ετοιμάζει ένα ειδικά διασκευασμένο ηλεκτρικό “ρομποταξί” που θα φέρει επανάσταση στον χώρο.

Tesla robotaxi 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Musk έχει αποτύχει αρκετές φορές να εκπληρώσει τους στόχους του για πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Το 2019 μάλιστα είχε πει ότι τα “ρομποταξί” χωρίς οδηγούς θα είναι διαθέσιμα σε ορισμένες πολιτείες των Η.Π.Α. το 2020.

Πρόσφατα όμως, τον Ιανουάριο, είπε ότι θα είναι σοκαριστικό αν η Tesla δεν αναπτύξει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση που αποδείχθηκε ασφαλέστερη την χρονιά που πέρασε από αυτή που μεσολαβεί οδηγός.

Tesla robotaxi 3

Η Tesla θα αναβαθμίσει το beta λογισμικό “Full Self-Driving” σε όλους τους πελάτες της Βορείου Αμερικής που έχουν αυτή την λειτουργία στα αυτοκίνητά τους. Η εταιρεία προσφέρει αυτή την στιγμή τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τιμή 12.000 δολάρια, με την υπόσχεση ότι άμεσα θα εμπλουτιστούν με ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Αναφέρεται μάλιστα, ότι το λογισμικό των συστημάτων δεν κάνει τα αυτοκίνητα αμιγώς αυτόνομα, αλλά απαιτούν την επίβλεψη του οδηγού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση beta κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020 και στοχεύει στο να βοηθήσει τα αυτοκίνητα να κινούνται με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους των πόλεων. Μέχρι τον Ιανουάριο, είχε εγκατασταθεί σε 60.000 Tesla στις Η.Π.Α.

Tesla Bot

Ο Musk είπε ότι η Tesla έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του Model Y από το νέο εργοστάσιο στο Τέξας, με στόχο η ετήσια παραγωγή του νέου Giga Factory να φτάσει το μισό εκατομμύριο αυτοκινήτα και να γίνει το πιο παραγωγικό της χώρας. Επιπλέον, η Tesla θα ξεκινήσει το 2023 την παραγωγή του Cybertruck, καθώς και ενός ανθρωποειδούς ρομπότ, τον Optimus.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Tesla στο Τέξας με την ομιλία του Elon Musk για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ