Έρχονται τα ελληνικά μοντέλα της Volkswagen -Πώς θα ονομάζονται

Volkswagen Tiguan 1

Τα επερχόμενα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στην ονομασία τους και η λίστα που διέρρευσε το επιβεβαιώνει.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν στην καταχώρηση διαφόρων εμπορικών ονομασιών για τα μελλοντικά μοντέλα τους, όχι μόνο για αυτά που θα βγουν στην παραγωγή αλλά και για τα πρωτότυπά τους. Αυτή τη φορά, διέρρευσε από το μητρώο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ένας κατάλογος ονομάτων που έχει δώσει η Volkswagen. Το πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι ότι ετοιμάζει νέα μοντέλα, αλλά ότι τα ονόματά τους έχουν μια ενδιαφέρουσα κοινή λεπτομέρεια.

VW T-Cross
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταχώρηση των ονομάτων γίνεται για να προστατεύσουν οι κατασκευαστές την ονομασία των μοντέλων τους και να αποτρέψουν άλλες μάρκες από τη χρήση τους. Η ονομασία των μελλοντικών μοντέλων προέρχεται μετά από πολύ σκέψη των στελεχών της εταιρείας, με σκοπό να βρεθεί το κατάλληλο «δυνατό» όνομα. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική «επιστήμη» που απαιτεί πολύ σκέψη και φυσικά γνώση.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών προσπαθούν να καταλήξουν σε τολμηρά και δημιουργικά ονόματα για τα μοντέλα τους και αμέσως μετά προχωρούν σε καταχώρησή τους στα γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πνευματικής ιδιοκτησίας σε όλο τον κόσμο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι αυτά θα καταλήξουν να φιγουράρουν πάνω σε κάποιο μοντέλο παραγωγής.

VW ID.7

Κάποια από αυτά τα ονόματα θα δοθούν σε πρωτότυπα και άλλα θα χαθούν για πάντα στην ιστορία. Τα αρχεία όμως που υπάρχουν από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τείνουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάτι που συνέβη και στη Volkswagen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η VW, μέσω των γραφείων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, προσπαθεί να προστατεύσει 14 ονομασίες, 8 στο γερμανικό γραφείο και έξι σε αυτά της Αργεντινής, της Χιλής και του Μεξικού. Πρόκειται για μια λίστα ονομάτων που προορίζεται για χρήση σε πολλά διαφορετικά μοντέλα. Για παράδειγμα, θα δείτε ονόματα όπως η Ήρα, το Θηρίον, ο Θρόνος, τα πολύχρωμα πουλιά Tukan, Tempus από τον χρόνο στα λατινικά κ.α.

VW Touareg

Η λίστα πάει ως εξής: Therion, Tera, Hera, Tyber, Sieve, Theria, Tivas, Taroko, Tempus, Tukan, Throne, Airon, Angra και Udara.

Από αυτά τα ονόματα που βλέπετε, πολλά έχουν κοινό παρανομαστή το T που βλέπουμε στα SUV της υπάρχουσας γκάμας της γερμανικής εταιρείας. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν η γερμανική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα ονόματα και σε ποια θα μοντέλα θα τα τοποθετήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ