Έρχονται οι φορτιστές που δίνουν 1 χλμ. αυτονομίας το δλ. - H εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα

Γεμίζει φορτιστές η Ελλάδα Φορτίζω παντού 2023

Ο κολοσσός εξέλιξης και παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών και δημιουργίας λογισμικού, ανακοίνωσε ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και θα εξαλείψει το άγχος φόρτισης από τους οδηγούς.

Η Huawei πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες το ετήσιο συνέδριο συνεργατών Ψηφιακής Ενέργειας της Κίνας και τα στελέχη και οι διευθυντές των εταιρειών μοιράστηκαν το όραμα και τις φιλοδοξίες τους για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Huawei liquid-cooled superchargers 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος Ψηφιακής Ενέργειας της Huawei, Hou Jinlong, δήλωσε ότι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα θα δεχθούν σύντομα δυνατότητα φόρτισης υψηλής τάσης για να μπορέσουν να πετύχουν μεγάλες ταχύτητες φόρτισης και να προσφέρουν μια εμπειρία που μοιάζει περισσότερο, από πλευράς χρόνου, με βενζινάδικο.

Πέρυσι, ο γίγαντας της τεχνολογίας από την Κίνα ανακοίνωσε ότι θα δώσει μεγάλη έμφαση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και τις συνεργασίες με άλλες μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Υπενθυμίζουμε ότι η Huawei συνεργάζεται από το 2021 με την Seres.

Huawei liquid-cooled superchargers 3

Το highlight του συνεδρίου είναι η ανακοίνωση της Huawei σχετικά με τον στόχο της να επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης και να αυξήσει την ταχύτητα στο 1 χλμ. ανά δευτερόλεπτο. Όπως σημειώνει η ίδια, πρόκειται για ένα κατόρθωμα που μπορεί να φέρει επανάσταση στον τομέα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να εξαλείψει το άγχος φόρτισης και αυτονομίας από τους οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Jinlong προέβλεψε ακόμα μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά την επόμενη δεκαετία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η ανάγκη για την φόρτισή τους. Για να αντιμετωπίσει αυτή την επερχόμενη αυξημένη ζήτηση, η Huawei στοχεύει να προσφέρει ταχυφόρτιση σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Όπως αναφέρει και ο κ. Jinlong, η αργή ταχύτητα φόρτισης και οι περιορισμένες υποδομές φόρτισης, έχουν σταθεί εμπόδιο στην εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Huawei liquid-cooled superchargers 5

Η Huawei αναφέρει ακόμα ότι το κόστος του εξοπλισμού και η τοποθέτηση ισχυρών ταχυφορτιστών απασχολεί έντονα τους κατασκευαστές, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει όλοι να χρεώνουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, την κιλοβατώρα και όχι τον χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση.

Επενδύοντας στην τεχνολογία που αφορά τις δικλείδες ασφαλείας των μπαταριών και βελτιστοποιώντας τη διαδικασία φόρτισης, η Huawei αναφέρει ότι έχει διασφαλίσει μια ασφαλή και αποτελεσματική εμπειρία φόρτισης για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
huawei

Η Huawei παρουσίασε πρόσφατα έναν υγρόψυκτο σταθμό ταχυφόρτισης με μέγιστη ισχύ 600 kW, που φορτίζει αυτοκίνητα αντίστοιχης δυνατότητας με ρυθμό 1 χλμ. ανά δευτερόλεπτο. Ο συγκεκριμένος σταθμός φόρτισης υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, από μάρκες όπως οι Nio, Tesla, Xpeng και Li Auto, καθώς και επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά.

Huawei liquid-cooled superchargers 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Huawei θέλει να ηγηθεί σε αυτόν τον τομέα, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο με περισσότερους από 100.000 υγρόψυκτους σταθμούς ταχυφόρτισης, σε 340 πόλεις και τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Κίνας.

Το δίκτυο ηλεκτρισμού αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις σήμερα, καθώς η ζήτηση ενέργειας από δίκτυα φόρτισης συνεχίζει να αυξάνεται. Ωστόσο, η Huawei βλέπει την ενσωμάτωση των υποδομών παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας και φόρτισης ως μια βιώσιμη λύση. Αυτή η «ενοποίηση» θα επιτρέψει την αμφίδρομη ροή ενέργειας, δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους και να πωλούν το ρεύμα που τους «περισσεύει» πίσω στο δίκτυο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ