Έρχονται νέες, ειδικές εκδόσεις της κορυφαίας Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla

Αποφασισμένη να λανσάρει συνεχώς νέες εκδόσεις της GR Corolla είναι η Toyota, χαρίζοντας χαμόγελα στους φίλους της που έχουν ενθουσιαστεί από το «καυτό» hatchback.

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι φίλοι των hot hatches το λανσάρισμα της Toyota GR Corolla, η οποία υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις και σπορ οδηγική συμπεριφορά.

Σε πρώτη φάση το καυτό μικρομεσαίο μοντέλο λανσαρίστηκε σε δύο εκδόσεις, την εισαγωγική «Core» και τη «Circuit» - με την τελευταία να αφορά αποκλειστικά την Corolla MY2023 – ενώ λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε περιορισμένης παραγωγής «Morizo» με αυξημένη ροπή και εκτενείς επεμβάσεις για τη μείωση του βάρους. 

Toyota GR Corolla
Toyota GR Corolla Morizo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η GR Corolla αποτελεί ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής, με τα συνολικά αντίτυπα να μην ξεπερνούν τα 8.000 σε ετήσια βάση.

Όλες οι εκδόσεις της GR Corolla έχουν γνωρίσει μεγάλη ζήτηση από το αυτοκινητικό κοινό, το οποίο έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Toyota ότι θα επιθυμούσε τη διάθεση του αυτοκινήτου σε περισσότερα αντίτυπα.

Παρ’ όλα αυτά, η ιαπωνική εταιρεία έχει δηλώσει πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, μιας και ο αριθμός των παραγόμενων οχημάτων εξαρτάται από την παραγωγική δύναμη της εταιρείας.

«Η παραγωγή περιορίζεται σε αυτά που μπορούμε να παράγουμε. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα προσφέρουμε περισσότερα», είχε δηλώσει ο Thomas Sondej Jr, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού στην Toyota.

Toyota GR Corolla
Toyota GR Corolla Morizo

Πρόκειται για μία δήλωση που αρχικά έφερε απογοήτευση στους φίλους της GR Corolla, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η έκδοση Circuit Edition θα καταργηθεί μετά το λανσάρισμα της GR Corolla MY2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η Toyota δεν επιφυλάσσει κάποιες μελλοντικές εκπλήξεις για τους πιστούς οπαδούς της. «Κατασκευάζουμε ειδικές εκδόσεις κάθε χρόνο», επισήμανε ο Sondej, φέρνοντας στο προσκήνιο τα παραδείγματα των GR86 και Supra.

Toyota GR Corolla
Toyota GR Corolla Morizo

Ειδικότερα, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η Toyota λάνσαρε τη Supra αρχικά στην έκδοση Launch Edition (1.500 μονάδες), για να ακολουθήσουν οι εκδόσεις A91 (1.000 μονάδες), A91-CF (600 μονάδες) και εσχάτως η A91-MT με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (500 μονάδες).

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει, λοιπόν, και με την Toyota Corolla. Μόλις, δηλαδή, καταργηθεί η Circuit Edition το 2023, θα αντικατασταθεί από μία νέα έκδοση για το model year 2024 η οποία θα φέρει διαφορετικό όνομα, αλλά ανεπαίσθητες σχεδιαστικές και τεχνικές αλλαγές.

Ουδείς προσώρας γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Παρ’ όλα αυτά, η ειλημμένη απόφαση της Toyota να λανσάρει συνεχώς νέες παραλλαγές της GR Corolla θα κρατά συνεχώς ζεστό το ενδιαφέρον των φίλων της για το μοντέλο, και θα… εφησυχάσει όσους δεν πρόλαβαν να εντάξουν στο γκαράζ τους ένα αντίτυπο του «καυτού» μικρομεσαίου hatchback.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ