Παγκόσμιο Οικονομικό Forum: Mε αυτά τα αυτοκίνητα μετακινήθηκαν οι ηγέτες των χωρών στο Νταβός

Audi Davos

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός πραγματοποιήθηκε μέσα στον Μάϊο, λόγω του κορωνοϊού. Δείτε με ποια οχήματα μετακινήθηκαν οι ηγέτες των χωρών.

Η Audi αποτελεί τον επίσημο χορηγό μετακίνησης των προσκεκλημένων της Συνόδου Κορυφής, προσφέροντας για πρώτη φορά έναν στόλο 139 οχημάτων αποτελούμενο 100% από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα εξασφαλίζοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία μετακίνησης στους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου.

audi davos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα διαθέσιμα μοντέλα, ο στόλος περιελάμβανε τα Audi e-tron GT Quattro, Q4 Sportback e-tron quattro και e-tron quattro, όντας για πρώτη φορά 100% ηλεκτρικός. H Audi παρείχε επίσης έναν κινητό σταθμό φόρτισης που βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και διαθέτει 96 σημεία φόρτισης. Οι ταχυφορτιστές που βρίσκονται σε δύο κινητά κοντέινερ φόρτισης μπορούν να εξυπηρετήσουν παράλληλα 16 ηλεκτρικά οχήματα με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, με τις μπαταρίες τους να ολοκληρώνουν την φόρτισή τους μέσα σε μόλις 45 λεπτά της ώρας. Επίσης, μέχρι τέσσερα αυτοκίνητα μπορούν να φορτίζουν παράλληλα στα υπόλοιπα τρία μικρότερα κοντέϊνερ.

audi davos

Όλα διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες υψηλής τάσης που προέρχονται από μοντέλα δοκιμών Audi e-tron. Ακόμη και μετά την λήξη της ημερομηνίας χρήσης τους, οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης από το εκάστοτε τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης των μπαταριών είναι περίπου 5 MWh. Οι σταθμοί φόρτισης μπορούν να αυξήσουν την ισχύ του τοπικού δικτύου από τα 350 kW στα 2.600 kW.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ