Έρχεται το νέο πανίσχυρο υβριδικό και ηλεκτρικό Audi R8

Audi R8

Ολικά αλλαγμένο και προσαρμοσμένο στη νέα «ηλεκτρική» εποχή της αυτοκίνησης θα έρθει το νέο Audi R8 το 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής Auto Bild, το επόμενο R8 πήρε το «πράσινο φως» και από το 2023 θα το δούμε στους δρόμους, με πολλές ωστόσο αλλαγές συγκριτικά με το τωρινό.

Το πρώτο στοιχείο που θα αλλάξει είναι τα μοτέρ του. Για πρώτη φορά λοιπόν το R8 δεν θα έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα, αλλά αντίθετα θα χρησιμοποιεί τον γνωστό 4λιτρο V8 twin-turbo του VW Group, ο οποίος αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εκδόσεις ισχύος έως και 680 ίππους.

Audi R8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η τελευταία αυτή έκδοσή του που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και εφοδιάζει την περίφημη Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, αναμένεται σε μια εξελιγμένη της εκδοχή να τη δούμε και στο νέο R8. To σίγουρο είναι ότι η ισχύς θα ανέβει στους 700 ίππους, ώστε να εξασφαλιστούν οι όσο το δυνατόν πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί κάνουν λόγο και για τη νέα ηλεκτρική έκδοση του Audi R8, αν και η αλήθεια είναι ότι πριν από κάποια χρόνια η Audi είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό R8 e-tron, που όμως πούλησε λιγότερα από 100 αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο θα προσφέρει περισσότερη δύναμη, θα έχει περισσότερη από ποτέ αυτονομία και φυσικά, δεν θα εκπέμπει βλαβερούς ρύπους.

Audi R8

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα στοιχεία για το νέο Audi R8 θα γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα. Είναι δεδομένο ωστόσο ότι σε σχέση και με την εξέλιξη που υπάρχει στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, αυτοκίνητα σαν το R8 θα πρέπει να αλλάξουν για να έχουν μέλλον – εξ ου άλλωστε και η Audi θα το προσφέρει αποκλειστικά και μόνο με σύνολα κίνησης που θα έχουν κάποια μορφή ηλεκτρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ: Αυτά τα καινούργια μοντέλα θα μπαίνουν ελεύθερα στον Δακτύλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ