Αναβάθμιση για το υβριδικό Lexus ES 300h

Αναβάθμιση Lexus ES 300h 2023

Η Lexus επικαιροποιεί μέρος των ηλεκτρονικών συστημάτων του υβριδικού Lexus ES προσθέτοντας παράλληλα στη γκάμα και την έκδοση F Sport Design.

Μία ακόμη αναβάθμιση δέχεται το Lexus ES 300h για τη νέα χρονιά έπειτα και από την αισθητική, μεταξύ άλλων, ανανέωση του μεγάλου σεντάν της ιαπωνικής εταιρείας που πραγματοποιήθηκε πέρσι (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση οι αναβαθμίσεις που έκανε η Lexus στο ES είχαν σαν στόχο να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη συνδεσιμότητα του μοντέλου της με το νέο σύστημα πολυμέσων να προσφέρει πιο εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και ψυχαγωγία, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο είναι ταχύτερο στη λειτουργία του και ο έλεγχος είναι τώρα πιο διαισθητικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που προσθέτει στο «οπλοστάσιο» του το νέο multimedia σύστημα είναι η ασύρματη σύνδεση συσκευών iOS μέσω του Apple CarPlay (ενσύρματη σύνδεση για Android Auto), η πλοήγηση που βασίζεται σε Cloud αλλά και η αναγνώριση φωνής.

Η πλοήγηση μέσω Cloud προσφέρει πληροφορίες στα μάτια του οδηγού σε πραγματικό χρόνο που αφορούν την κίνηση στους δρόμους και επιτρέπουν το σχεδιασμό καλύτερων διαδρομών αφού αποφεύγονται οι καθυστερήσεις. Παράλληλα ο οδηγός ενημερώνεται real time για τις τιμές των καυσίμων αλλά και τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης. Ακόμη και αν χαθεί για κάποιο λόγω η σύνδεση με το Cloud, το σύστημα προσφέρει τυπική πλοήγηση μέσω των ενσωματωμένων χαρτών που φέρει.

Στη διάθεση του οδηγού είναι πλέον και η υπηρεσία e-Care που του προσφέρει πληροφορίες απομακρυσμένα σε περίπτωση βλάβης μέσω του διαγνωστικού συστήματος του αυτοκινήτου, αλλά και τη δυνατότητα προγραμματισμού service στην αντιπροσωπεία της προτίμησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την αναγνώριση φωνής, το Lexus ES μπορεί πλέον να δέχεται φωνητικές εντολές με τον οδηγό να χρησιμοποιεί τη φράση «Hey Lexus» για να θέσει έναν προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, να αλλάξει της ρυθμίσεις του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος και να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Η τελευταία αναβάθμιση του Lexus ES δίνει επίσης τη δυνατότητα στο κάτοχο για απομακρυσμένη πρόσβαση σε λειτουργίες του υβριδικού sedan των 218 ίππων. Μέσω σχετικής εφαρμογής ο οδηγός μπορεί να επέμβει στο κεντρικό κλείδωμα, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει και να ρυθμίσει τον κλιματισμό αλλά και να ενεργοποιήσει τα αλάρμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lexus προχώρησε και σε φυσικές αλλαγές στο sedan της ανασχεδιάζονται μέρος της κεντρικής κονσόλας,η οποία φέρει πλέον δύο ποτηροθήκες, ενώ η ασύρματη φόρτιση για τα κινητήρα που την υποστηρίζουν βρίσκεται τώρα έξω από τον «τεμπέλη» για ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση. Παράλληλα, η μία εκ των δύο θυρών USB-A έδωσε τη θέση της σε μία USB-C που αποτελεί και τη νόρμα για τα σύγχρονα smartphones.

Τέλος, στη γκάμα του μοντέλου έρχεται να προστεθεί η νέα έκδοση F Sport Design που ξεχωρίζει εξωτερικά από τις υπόλοιπες χάρη στις μαύρες ζάντες των 19 ιντσών και τα σήματα με το όνομα της έκδοσης στο εμπρός μέρος, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 χρωμάτων για το αμάξωμα και τεσσάρων διαφορετικών επιλογών για τις επενδύσεις της καμπίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του αναβαθμισμένου Lexus ES 300h αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ