Έρχεται το νέο Audi SQ5 με 340 ίππους

Audi SQ5

Στα σκαριά βρίσκεται το νέο Audi SQ5, το οποίο αναμένεται να επιφυλάσσει μία έκπληξη αναφορικά με το κινητήριο σύνολό του.

Όλο και πιο σκληρός γίνεται ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των μεσαίων SUVs με τους κατασκευαστές να ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη ψηλότερα. Η Audi φυσικά δεν θέλει να μείνει πίσω στις εξελίξεις και το νέο Q5 που ετοιμάζει αναμένεται να είναι μία από τις «απαντήσεις» των Γερμανών στον «καυτό» ανταγωνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μεσαίο SUV της Audi βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του και έχει ήδη εντοπιστεί να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο. H νέα γενιά του Q5 αναμένεται να έχει πολλές και σημαντικές διαφορές έναντι της υπάρχουσας και δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, με τη γερμανική εταιρεία να έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου ανάμεσα στις σημαντικές αλλαγές αναμένεται να είναι και ο εμπλουτισμός της γκάμας αφού το στάνταρ Q5 θα ακολουθήσει η πιο σπορ και ισχυρότερη έκδοση SQ5, η οποία και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα. Οι φίλοι της μάρκας που περιμένουν ακόμη πιο εντυπωσιακές επιδόσεις μπορούν επίσης να ελπίζουν και σε μία ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση που αναμένεται να φέρει τα διακριτικά «RS».

Από τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει μαζί του το Audi Q5 θα είναι o εξηλεκτρισμός των κινητήριων συνόλων του, με στόχο τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων αλλά και τη δυνατότητα κίνησης μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα για το SQ5 ο πανίσχυρος εξακύλινδρος turbo diesel που βρίσκεται κάτω από το καπό αναμένεται να δώσει τη θέση του σε ένα νέο εξηλεκτρισμένο σύνολο με το μοτέρ εσωτερικής καύσης να καταναλώνει βενζίνη. Το θερμικό μοτέρ θα αποτελεί μέρος του plug-in υβριδικού συστήματος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινεί το μεσαίο γερμανικό SUV αμιγώς ηλεκτρικά για μια απόσταση που εικάζεται ότι θα είναι περίπου 20 με 25 χιλιόμετρα. Η κίνηση θα φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς με το κιβώτιο να είναι αυτόματο S tronic.

Αναφορικά με την απόδοση, αυτή αναμένεται να βρίσκεται πάνω από τους 340 ίππους και τα 700 Nm που αποδίδει ο σημερινός τρίλιτρος V6 πετρελαίου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ισχύ που θα βρίσκεται κοντά στους 450 ίππους.

Άλλες πληροφορίες που να έχουν... επαφή με την πραγματικότητα δεν υπάρχουν προς το παρόν για το νέο μεσαίο SUV της Audi, το οποίο αναμένεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο της ερχόμενης χρονιάς.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ