Έρχεται το νέο Audi Q6 e-tron: Όλες οι πληροφορίες

Audi Q6 e-tron Sportback πότε έρχεται

Το αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας και η παρουσίασή του SUV βρίσκεται πλέον πολύ κοντά.

Δεκάδες είναι πλέον οι κατασκοπικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του νέου Audi Q6 e-tron σε δημόσιο δρόμο. Κάθε φορά μάλιστα το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία εμφανίζεται με όλο και λιγότερο καμουφλάζ και αυτό μας δείχνει ότι το ντεμπούτο του βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ.

 Audi e-tron quattro concept

Audi e-tron quattro concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ολοκαίνουργιο Q6 e-tron αναμένεται να κάνει επίσημα την εμφάνισή του μέχρι το τέλος του 2022 ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς και δεν θα είναι το μοναδικό με αυτό το όνομα. Η ενσωμάτωσή του Q6 e-tron στη γκάμα των Γερμανών θα συνοδευτεί μελλοντικά και από την έκδοση Sportback, η οποία θα χαρακτηρίζεται από τις έντονες coupe επιρροές στη σχεδίαση της οροφής και του πίσω μέρους και η αποκάλυψή της τοποθετείται έναν περίπου χρόνο μετά, το 2024.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche και θα «πατά» πάνω στη νέα και επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE). Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί κι η επόμενη γενιά της Porsche Macan, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική καθώς η νέα αρχιτεκτονική προορίζεται αποκλειστικά για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αναφορικά με την απόδοση των νέων Q6 e-tron, η προηγμένη PPE πλατφόρμα των 800V υπόσχεται υψηλές επιδόσεις στον τομέα της ισχύος αλλά και σε ότι αφορά στην αυτονομία και τους χρόνους φόρτισης για τη μεγάλη συστοιχία μπαταριών, η οποία θα φτάνει σε ενεργειακή χωρητικότητα στα 100 kWh και θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα δίνουν κίνηση στο νέο Audi Q6 e-tron, η PPE πλατφόρμα επιτρέπει διαμόρφωση με κίνηση στον πίσω άξονα αλλά και τους τέσσερεις τροχούς. Στις εκδόσεις που θα βρίσκονται ψηλά στη γκάμα του ηλεκτρικού SUV, η απόδοση εκτιμάται ότι θα βρίσκεται κοντά στους 500 ίππους.

Οι Γερμανοί σκοπεύουν να παρουσιάσουν και μια έκδοση που θα δίνει έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά και θα φέρει στη μάσκα της τα γνωστά διακριτικά «RS». Η εν λόγω 4κίνητη έκδοση, εκτός από τις διαφορετικές ρυθμίσεις που θα φέρει για την ανάρτησή της και τις αλλαγές που θα έχει σε σχέση με τις άλλες στον τομέα των φρένων, θα χαρακτηρίζεται από την αυξημένη ισχύ της που αναμένεται να ξεπερνά τους 600 ίππους.

Τέλος, αναφορικά με την προηγμένη συστοιχία μπαταριών που θα φέρει το Audi Q6 e-tron, γίνεται λόγος για δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή έως και 350 kWh. Αυτό θα επιτρέπει στην μπαταρία του ηλεκτρικού Audi να φορτίσει από το 5% έως και το 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά της ώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ