Έρχεται το νέο Audi Q5 – Πιστό σε βενζίνη και diesel

Audi Q5

To νέο Audi Q5 έρχεται το 2023, χωρίς να ακολουθήσει 100% το δρόμο του ηλεκτρισμού, αλλά παραμένοντας «πιστό» στη βενζίνη και το diesel.

Ήδη οι τελικές δοκιμές στους δρόμους πραγματοποιούνται για τη νέα γενιά του αυτοκινήτου από την Audi, με τα μοντέλα με καμουφλάζ να έχουν «πιαστεί» από τους φακούς των κατασκόπων φωτογράφων.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να το δούμε την επόμενη χρονιά, έχοντας το προσόν του αυτή τη στιγμή και λίγο πριν τη διαδοχή του να παραμένει στην τωρινή του γενιά όχι μόνο το best-seller SUV, αλλά και το best-seller μοντέλο συνολικά της μάρκας, με σχεδόν 300.000 πωλήσεις το 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο Q5, το αυτοκίνητο θα βασιστεί πάνω στην εξελιγμένη εκδοχή της MLB πλατφόρμας της Audi, φέροντας αρκετές βελτιώσεις στο πεδίο της ακαμψίας και του βάρους. Άλλωστε, το Q5 θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της Audi με κύρια μοτέρ βενζίνης και diesel, αφού από το 2026 η μάρκα θα στραφεί αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό.

Audi Q5

Ειδικά λοιπόν στο πεδίο των κινητήρων, θα δούμε την αναβαθμισμένη γενιά των EA288 2λιτρων turbo μοτέρ βενζίνης, με 48-volt «ήπια» υβριδικό σύστημα κίνησης και νέα τουρμπίνα. Το νέο σύστημα (στο τωρινό μοντέλο το «ήπια» υβριδικό είναι 12-volt) η καινούργια μπαταρία θα προσφέρει περισσότερη ηλεκτρική επέμβαση.

Στην πλευρά των diesel αντίστοιχες θα είναι οι αλλαγές, αφού ο αναβαθμισμένος 2λιτρος TDI θα έρθει και αυτός με 48-Volt «ήπια» υβριδικό σύστημα κίνησης. Η κορωνίδα των επιλογών θα είναι σίγουρα και πάλι το SQ5, με 3λιτρο V6 diesel και 48-volt σύστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Q5

Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι το νέο Audi Q5 θα μεγαλώσει τις διαστάσεις του και θα έχει ένα νέο, μακρύτερο μεταξόνιο για ακόμη περισσότερη εσωτερική ευρυχωρία. Η νέα καμπίνα θα έχει επίσης μεταξύ άλλων νέα στοιχεία όπως τις πιο εξελιγμένες γενιές των ψηφιακών συστημάτων της μάρκας, όσο το δυνατόν πιο μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.ο.χ.

Είναι δεδομένο τέλος ότι θα δούμε και πάλι εκτός της «κλασικής» 5θυρης έκδοσης και την 4πορτη-κουπέ παραλλαγή Sportback, η οποία θα δώσει το κάτι παραπάνω αισθητικά στο νέο μοντέλο.

Audi Q5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ