Έρχεται η νέα BMW Σειρά 5 -Όλες οι αλλαγές

Έρχεται η νέα BMW Σειρά 5 2022

Σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται η νέα BMW Σειρά 5, η οποία εντοπίζεται σε δοκιμές σε δημόσιο δρόμο με ολοένα και λιγότερο καμουφλάζ.

Με την ανανέωση της υπάρχουσας BMW Σειράς 5 (φωτογραφίες) να έχει πραγματοποιηθεί πριν από δύο περίπου χρόνια, η ώρα για την εμφάνιση της επόμενης και 8ης γενιάς του μεσαίου μοντέλου των Βαυαρών πλησιάζει με ολοένα και πιο γρήγορο ρυθμό.

Απόδειξη για το παραπάνω είναι οι συχνότερες εμφανίσεις της επόμενης γενιάς της 5άρας σε δημόσιο δρόμο με τους φωτογραφικούς φακούς των κατασκόπων να «συλλαμβάνουν» το μεσαίο μοντέλο των Βαυαρών με διακριτικό σχετικά καμουφλάζ επί γερμανικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί για την επόμενη 5άρα είναι ότι οι Βαυαροί θα ακολουθήσουν ένα πιο «συμβατικό» μονοπάτι για τη σχεδίαση του νέου μεσαίου σεντάν τους, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις εικόνες του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια η σχεδίαση της νέας BMW 5 θα είναι πιο δυναμική από εκείνη της υπάρχουσας, ωστόσο δεν θα ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία που θα μπορούσαν να διχάσουν το κοινό της κατηγορίας (βλ. μεγάλη σε μέγεθος εμπρός γρίλια).

Η νέα 5άρα δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο αλλά και σε περιβάλλον πίστας και συγκεκριμένα στο Nurburgring. Εκεί εθεάθη ένα ακόμη καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο έφερε τα διακριτικά που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα M, ήταν ωστόσο αμιγώς ηλεκτρικό και φημολογείται ότι πρόκειται για την i5 M60, η οποία θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα CLAR με τις συμβατικές εκδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας 5άρας που έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της BMW M, στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου των Βαυαρών θα βρίσκεται η πανίσχυρη plug-in υβριδική M5. Εκτός από αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το σύστημα της PHEV M5 θα προσδίδει καταιγιστικές επιδόσεις και θα αποδίδει 644 ίππους και 800 Nm ροπής.

Τα συστήματα κίνησης δεν θα σταματούν στα παραπάνω με την BMW να φροντίζει για μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης αλλά και πετρελαίου που θα συνεργάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η νέα BMW Σειρά 5 αναμένεται να κάνε την εμφάνισή της στις αρχές του 2023 με το σεντάν να είναι το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί στο κοινό. Αρκετούς μήνες μετά από αυτό θα ακολουθήσει η Touring έκδοση, με το station wagon αμάξωμα να προσφέρει έξτρα χώρους και υψηλότερα επίπεδα χρηστικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ