Έρχεται η νέα BMW M2, η τελευταία συμβατική M

Νέα BMW M2 νέες πληροφορίες 2022

Η επερχόμενη BMW M2 θα είναι και το τελευταίο συμβατικό «κεφάλαιο» για την BMW M αφού, σύμφωνα και με επίσημα χείλη, δεν θα φέρει κάποιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο.

Απευθυνόμενη στους θιασώτες των μοντέλων που φέρουν το εμβληματικό σήμα της BMW M των Βαυαρών και ακόμη περισσότερο στους φίλους των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η επόμενη M2 είναι αναμφίβολα ένα μοντέλο που θα μείνει στην ιστορία της BMW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τα νέα που μας έρχονται από επίσημα χείλη, συγκεκριμένα εκείνα του αφεντικού της M Division, Frank van Meel, η νέα BMW M2 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος δεν θα φέρει κάποιο είδος ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Σύμφωνα και με τις άλλες πληροφορίες που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M το νέο σπορ coupe των Βαυαρών θα διατηρήσει την κίνηση μόνο στον πίσω άξονα με το μοτέρ να είναι εν σειρά εξακύλινδρο. Γι' αυτό το μοτέρ οι φήμες κάνουν λόγο ότι θα προέρχεται από τη M3, κάτι που ισχύει και γι την προηγούμενη γενιά της BMW M2 CS που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Με λίγα λόγια το παραπάνω σημαίνει ότι ο κινητήρας θα έχει χωρητικότητα τριών λίτρων και η απόδοση του θα φτάνει περί τους 450 ίππους με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών εξάτμισης. Η κίνηση θα φτάνει στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων είτε μέσω αυτόματου οχτώ ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις αμιγώς ηλεκτρικές i4 M50i και iX M60i να δείχνουν ήδη τον εξηλεκτρισμένο δρόμο που θα ακολουθήσει η BMW M, όπως και η υβριδική XM, η οποία αναμένεται να αποδίδει πάνω από 700 ίππους, το νέο σπορ coupe αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του εντός του 2022, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο και την παρουσιάζουν να κάνει δοκιμές σε δημόσιο δρόμο. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την πρεμιέρα της νέας M2 και που δεν αναμένεται να αργήσει να γίνει πραγματικότητα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ