Έρχεται Ευρώπη το νέο φθηνό SUV της Hyundai

Hyundai Casper ηλεκτρικό για Ευρώπη -φήμες 2023

Το νέο SUV πόλης της Hyundai ονόματι Casper ενδέχεται να βρει τον δρόμο του και προς την Ευρώπη σύμφωνα με φήμες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Η Hyundai παρουσίασε πρόσφατα την επαγγελματική έκδοση του Casper, του λιλιπούτειου SUV πόλης της κορεάτικης εταιρείας, το λανσάρισμα του οποίου στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας έγινε πριν από έναν περίπου χρόνο.

Η νέα έκδοση van έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα της επιβατικής έκδοσης με μία ακόμη πιο προσιτή και «προκλητική» τιμή, η οποία ξεκινά από τα μόλις 9.800 ευρώ για το επαγγελματικό πόλης με τον ατμοσφαιρικό Smartstram κινητήρα του ενός λίτρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος που φτάνει στα 3.595 χλστ. και μεταξόνιο 2.400 χλστ., το Casper έχει διαστάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ασιατικές χώρες και ήταν και στην Ευρώπη μέχρι που τα αυτοκίνητα πόλης μεγάλωσαν και έφτασαν (ή ξεπέρασαν) τα τέσσερα μέτρα.

Σύμφωνα με φήμες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου οι Κορεάτες έχουν στα σκαριά δύο νέα και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης τα οποία προορίζονται για τους δρόμους της Ευρώπης και αναμένεται με την παρουσίασή τους να ενισχύσουν την ηλεκτρική γκάμα των Κορεατών στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι ίδιες φήμες θέλουν τουλάχιστον ένα από τα δύο αυτά μοντέλα να βασίζεται στην εξηλεκτρισμένη έκδοση της πλατφόρμας K πάνω στην οποία βασίζεται το Casper. Η εν λόγω έκδοση της πλατφόρμας έχει κάνει προς το παρόν την εμφάνισή της στο αδελφό Kia Ray EV, με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να είναι επίσης διαθέσιμο στην εγχώρια αγορά της Ν. Κορέας, ενώ η ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιείται και στο Hyundai i10.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρικό Ray EV φέρει κινητήρα ισχύος 67 ίππων και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 16,4 kWh με τον συνδυασμό να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 138 χλμ. κατά το πρότυπο NEDC. Αν τελικά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Hyundai έρθει στην Ευρώπη οι φήμες το θέλουν να φέρει ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα αλλά και μπαταρία με τουλάχιστον διπλάσια χωρητικότητα ώστε η αυτονομία του να ξεπερνά τα 200 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την τιμή του ηλεκτρικού Hyundai πόλης αυτή εκτιμάται ότι θα βρίσκεται μεταξύ 20.000-25.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται η αισθητική του Casper να διαφοροποιηθεί έναντι του συμβατικού μοντέλου που πωλείται στη Ν. Κορέα (δείτε τι ισχύει με τις τιμές της Hyundai στην Ελλάδα).

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ