Έρχεται το επόμενο Audi Q5 ως αμιγώς ηλεκτρικό

Audi έρχεται το ηλεκτρικό Q5 e-tron 2021

Αμιγώς ηλεκτρική αναμένεται η επόμενη γενιά του Audi Q5, η οποία θα αλλάξει ονομασία και θα βασίζεται στην μελλοντική Porsche Macan.

Στο δρόμο του πλήρους εξηλεκτρισμού που έχει χαράξει η Audi για τη γκάμα της, η επόμενη γενιά του Q5 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της το πρώτο μισό του 2023 και θα ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου Q6 e-tron.

Η αλλαγή ονομασίας και γενιάς θα φέρει μαζί της και μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι κοντά σε σχεδίαση στο πρωτότυπο e-tron που είδαμε πριν από μερικά χρόνια στο Σαλόνι της Σαγκάης (δείτε τη σχετική φωτογραφία).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα πλατφόρμα που θα αξιοποιηθεί για το επόμενο και αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q5 αναμένεται να είναι αυτή που θα χρησιμοποιεί και η επόμενη Porsche Macan, μια πλατφόρμα που εξελίσσεται σε συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών του ομίλου Volkswagen και αφορά μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Η νέα Macan, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό προς το τέλος του 2022.

Η νέα πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στο επόμενο Audi Q5 να αυξήσει το μεταξόνιο του σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά με άμεσα οφέλη για την ευρυχωρία της καμπίνας του, με τους τροχούς να φτάνουν παράλληλα πιο κοντά στις άκρες του αμαξώματος.

Σχεδιαστικά το μοντέλο της γερμανικής εταιρίας, που έχει εντοπιστεί ήδη σε δοκιμές εξέλιξης στην Κίνα, αναμένεται να υιοθετεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Audi στο συγκεκριμένο τομέα, με τα φωτιστικά σώματα να μικραίνουν σε μέγεθος και την χαρακτηριστική γρίλια να κυριαρχεί στην σχεδίαση του εμπρός τμήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπάρχον Q5 αναμένεται να διατηρηθεί στη γκάμα των Γερμανών ως η συμβατική εναλλακτική πρόταση της Audi απέναντι στο αμιγώς ηλεκτρικό και δεν αποκλείεται να δεχτεί και κάποια μορφή εκσυγχρονισμού, τόσο αναφορικά με τη σχεδίαση του όσο και με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που θα φέρει για τον οδηγό του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ