Γιατί η Tesla αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες των Model S;

Tesla Model S

Τη λύση του συμβιβασμού επέλεξε η Tesla ώστε να κλείσει την υπόθεση με το αμφιλεγόμενο update και την πτώση της αυτονομίας σε συγκεκριμένες εκδόσεις του Model S.

Στην πλήρη παραδοχή του λάθους, το οποίο οδήγησε στην απροειδοποίητη πτώση της αυτονομίας συγκεκριμένων εκδόσεων του Model S, προχώρησε η Tesla, αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες που επηρεάστηκαν από την αμφιλεγόμενη αναβάθμιση στο λογισμικό των αυτοκινήτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Tesla κλήθηκε να εξετάσει το απρόκλητο ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς σε ένα Model S το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ένα parking στο Honk Kong, καταλήγοντας στη λύση της over the air αναβάθμισης, η οποία θα περιόριζε τις πιθανότητες επανεμφάνισης του ίδιου… καταστροφικού φαινομένου.

Βέβαια, η αναβάθμιση της Tesla δεν αποδείχθηκε τόσο… αθώα, καθώς περιόρισε τόσο την ταχύτητα φόρτισης όσο και την αυτονομία. Μάλιστα, παρά την προσπάθεια της αμερικανικής φίρμας να διορθώσει τα κακώς κείμενα, παρεμβαίνοντας εκ νέου στο σύστημα διαχείρισης των μπαταριών, η πτώση στην απόδοση των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας σταθεροποιήθηκε στο 7%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Supercarger

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες, καθώς αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των Model S και Model X των 85 kWh, κατέφυγαν στις αρχές διεκδικώντας αποζημίωση. H πρώτη ήττα για τον Elon Musk και την παρέα του, σημειώθηκε στη Νορβηγία, όπου οι δικαστικές αρχές βρήκαν ένοχη την Tesla, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 13.000 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς η Tesla θέλησε να κλείσει την υπόθεση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αποδεχόμενη το σφάλμα της και την υποχρέωσή της να καταβάλλει το ποσό των 625 δολαρίων σε κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες των Model S που επηρεάστηκαν από το πολύκροτο update.

Συνολικά το ποσό το οποίο θα κληθεί να εκταμιεύσει η Tesla ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύρια δολάρια (στο ποσό περιλαμβάνονται και τα δικαστικά έξοδα τα οποίο πρόκειται να καλύψει εξ ολοκλήρου η αμερικανική φίρμα), με τον Elon Musk να παραδέχεται δημοσίως το λάθος, αφήνοντας παρ’ όλα αυτά να εννοηθεί ότι η Tesla θα μπορούσε να κερδίσει τη δικαστική μάχη αλλά δεν το έπραξε καθώς οι αναφορές είναι πραγματική βάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ