Έρχεται το 2023 το νέο Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Το Kodiaq 2ης γενιάς αναμένεται να παρουσιαστεί από τη Skoda το 2023 έχοντας πιο δυναμικό design, περισσότερη τεχνολογία και υβριδικά μοτέρ.

Το Skoda Kodiaq λανσαρίστηκε το 2016 και ανανεώθηκε το 2021, έχοντας καταφέρει να διανύσει μια πολύ καλή πορεία και να πουλήσει περισσότερα από 750.000 αυτοκίνητα, κυρίως εντός των τειχών της Ευρώπης.

Στη νέα του γενιά το Kodiaq θα λάβει ένα καινούργιο design, που θα μοιάζει σε πολλά με το Enyaq (κυρίως σε ό,τι αφορά στη γρίλια και τα φώτα), όμως θα έχει περισσότερες καμπύλες και επιπλέον κάποια χαρακτηριστικά γλυπτά σχήματα.

Στο εσωτερικό, είναι δεδομένο ότι θα δούμε αρκετές ενέσεις τεχνολογίας, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και πληροφόρησης. Στόχος της Skoda είναι να μειωθεί περαιτέρω η παρουσία των φυσικών διακοπτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη γενιά του Kodiaq θα διατηρήσει επίσης τα πολύ καλά χαρακτηριστικά πρακτικότητας του υπάρχοντος μοντέλου, προσφέροντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ και θέσεις για έως και 7 επιβάτες στο εσωτερικό του.

Skoda Kodiaq

Τεχνικά, θα βασιστεί και πάλι πάνω στην MQB Evo πλατφόρμα του μοντέλου, η οποία όμως θα λάβει μια σειρά από βελτιώσεις που θα του επιτρέψουν να αυξήσει ελαφρώς τις διαστάσεις του.

Νέο στοιχείο του αυτοκινήτου θα αποτελέσουν οι 2 plug-in υβριδικές επιλογές, ενώ και οι υπόλοιποι κινητήρες θα έχουν σίγουρα κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση, ώστε να μειώσουν ρύπους και κατανάλωση καυσίμου.

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο νεότερος 4κύλινδρος 1,5 λτ. Evo2 κινητήρας του VW Group, που θα παρουσιαστεί μέσα στη νέα χρονιά και θα μπει και στο Kodiaq, εκτός από μια σειρά επιπλέον μοντέλα του Ομίλου, το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Kodiaq

Σε ό,τι αφορά τώρα το εάν το νέο Skoda Kodiaq θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, αυτό με βάση τις νεότερες πληροφορίες δεν θα συμβεί.

Αντίθετα, αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι ένα νέο μεσαίο SUV που θα πλαισιώσει το Kodiaq και το οποίο θα προκύψει από το πρόσφατο πρωτότυπο Vision 7S. Το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί το 2025 και να προσφέρει και αυτό με τη σειρά του πολύ καλά στοιχεία πρακτικότητας και ευρυχωρίας.

Skoda Vision 7S

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ