Έρχονται 3 νέα ηλεκτρικά από τη Skoda μέχρι το 2026

Skoda Enyaq

Έτοιμη να εκδηλώσει την ηλεκτρική της «επίθεση» βρίσκεται η Skoda, με αιχμή του δόρατος 3 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα.

Αποφασισμένη να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης είναι η Skoda, με την τσεχική εταιρεία να καταστρώνει τα σχέδιά της όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται το λανσάρισμα 3 μηδενικών ρύπων μοντέλων μέχρι το 2026.

Όπως είχε ανακοινώσει στις 30 Απριλίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Klaus Zellmer, η νέα «ηλεκτρική» τριπλέτα αφορά ένα hatchback που θα βασίζεται εν πολλοίς στο VW ID.3, ένα compact SUV που θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από το Enyaq iV, αλλά και ένα 7-θέσιο SUV που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολυμελών οικογενειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το πρώτο μοντέλο που θα ανοίξει τον χορό των λανσαρισμάτων θα είναι το compact SUV, με έτος κυκλοφορίας το 2024. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό τετράτροχο προϊόν για την τσεχική εταιρεία, μιας και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το πρωτότυπο Vision 7S.

Skoda vision 7s

Μέχρι το 2026 θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της εν λόγω τριάδας. Η Skoda, ωστόσο, δεν θα σταματήσει εκεί. Σειρά θα πάρουν και άλλα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα, χωρίς, ωστόσο, να απουσιάζουν και οι νέες τετράτροχες προτάσεις με θερμικό κινητήρα.

Πέρα από την προϊοντική επίθεση, ψηλά στην ατζέντα της Skoda βρίσκεται και η μείωση της χρήσης άνθρακα κατά την παραγωγή των αυτοκινήτων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη ένα εργοστάσιό της Skoda είναι περιβαλλοντικά ουδέτερο, από το 2020, όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα και στόχος είναι να επιτευχθεί το ίδιο σε όλα τα εργοστάσια της μάρκας σε Τσεχία και Ινδία, μέχρι το 2030.

Skoda vision 7s

Η Skoda, τέλος, έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση και ήδη έχει καταφέρει το 95% του συνολικού βάρους ενός οχήματος να αντιπροσωπεύεται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όσον αφορά τη Skoda Octavia, το 1/3 της πρώτης ύλης για την κατασκευή του σεντάν είναι από ανακυκλωμένα υλικά, που περιλαμβάνουν χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί και μονωτικά υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ