Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο υδρογόνου

Niagara Falls

Οι διασημότεροι καταρράκτες του κόσμου, του ποταμού Νιαγάρα στα ανατολικά σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ, θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου από το 2025.

Η επένδυση ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία ενέργειας Linde, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 35 MW στα αμερικανικά εδάφη του ποταμού Νιαγάρα, που ανήκει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρησιμοποιώντας την υδροηλεκτρική ενέργεια και μέσω του ηλεκτρολύτη, η μονάδα της Linde θα παράγει βιώσιμο υγρό υδρογόνο. Αυτή είναι η πρώτη από αρκετές αντίστοιχες μονάδες που η εταιρεία φιλοδοξεί να κατασκευάσει στις ΗΠΑ, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση υδρογόνου - που αρχίζει να επεκτείνεται και στα αυτοκίνητα. Παρότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και αρκετά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η Linde είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση και διανομή υδρογόνου, διαθέτοντας σήμερα τη μεγαλύτερη ποσότητα αποθηκευμένου υδρογόνου του πλανήτη. Το δίκτυο των αγωγών της φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει τοποθετήσει ήδη πάνω από 200 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Διαθέτει 80 εργοστάσια ηλεκτρόλυσης σε αρκετές χώρες της Γης, και προσφέρει πρώτες ύλες σε εκατοντάδες συνεργάτες της στους χώρους των χημικών, της ενέργειας, της διατροφικής αλυσίδας, της υγείας, της εξόρυσης και της βαριάς βιομηχανίας. Μεταξύ των πρώτων υλών αυτών είναι το καθαρό οξυγόνο για νοσοκομεία, ειδικά αέρια για την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων, και φυσικά το υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς πολλές από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου ήδη διαθέτουν οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, και εξελίσσουν διαρκώς αυτήν την τεχνολογία -ακόμα και τη χρήση υδρογόνου για την απευθείας καύση του στους κυλίνδρους των κλασσικών θερμικών κινητήρων- η επέκταση της παραγωγής υδρογόνου είναι κρίσιμη για τη συνεχιζόμενη μετάβαση στην «καθαρή» αυτοκίνηση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ