Αυτά είναι τα έργα που θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας - Πότε θα είναι έτοιμα;

Επεκτάσεις αττική οδός Λαύριο Ραφήνα

Μετά την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, σειρά παίρνουν 6 μεγάλα έργα που θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε μία πόλη με λιγότερη κίνηση στους δρόμους.

Στα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο Λεκανοπέδιο και αναμένεται να έχουν καθοριστική συμβολή στο να δοθεί τέλος στο κυκλοφοριακό χάος που μαστίζει την πρωτεύουσα αναφέρθηκε ο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Ανάμεσά τους συναντάμε νέους σταθμούς του Μετρό, που παίρνουν τη σκυτάλη από την «φρέσκια» επέκταση της Γραμμής 3 στον Πειραιά, επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Προαστιακού, αλλά και έναν νέο υπόγειο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γραμμή 4 Μετρό

Οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους θα «πιάσει» δουλειά ο πρώτος μετροπόντικας (στο φρέαρ που βρίσκεται στην Κατεχάκη), σηματοδοτώντας την τη σταδιακή έναρξη των κύριων εργασιών του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας (Άλσος Βεΐκου – Γουδή).

Θα έχει μήκος 12,8 χλμ., περιλαμβάνει 15 σταθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενο 7-8 χρόνια.

μετρό πειραιά

Επέκταση Γραμμής 2 προς Ίλιον

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Καραγιάννης, στο τέλος του 2022 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός που αφορά στην επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, με τρεις νέους σταθμούς (Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικόλαος) που θα δώσουν ανάσα στη Δυτική Αττική.

Το έργο θα είναι έτοιμο περίπου 4 χρόνια μετά την εκκίνησή του.

Επέκταση της Λεωφ. Κύμης και σύνδεσή της με την ΠΑΘΕ

Αρχίζει το επόμενο διάστημα η κατασκευή της επέκτασης της Λεωφόρου, από τον ομώνυμο ανισόπεδο κόμβο μέχρι την Εθνική Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη στη Λυκόβρυση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο που θα αποσυμφορηθεί την έξοδο της Μεταμόρφωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2027.

Επεκτάσεις Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο

Εντός του προσεχούς διαστήματος θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο. Για την επέκταση προς Ραφήνα προβλέπεται η παράκαμψη της Λεωφόρου Μαραθώνος και των φαναριών των τοπικών οδών και η άλλη προς Λαύριο προβλέπει διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού από Μαρκόπουλο προς το λιμάνι.

αττική οδός επέκταση

Επέκταση Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο

Προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Ραφήνα και Λαύριο, ώστε τα δύο λιμάνια να αποκτήσουν σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς. Η σύμβαση για τη σιδηροδρομική επέκταση προς τα δύο λιμάνια θα υπογραφεί μέσα στο 2023, εκτιμάται ότι θα έτοιμα μέσα στην επόμενη 5ετία.

Υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως

Αντίστροφα μετράει, τέλος, ο χρόνος και για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά στην υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως μέσω σήραγγας μήκους 3 χιλιομέτρων που συνδέει την Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την τελευταία να μετατρέπεται σε αυτοκινητόδρομο, μιας και θα διαπλατυνθεί, θα ξηλωθούν τα φανάρια και θα κατασκευαστούν 4 ανισόπεδοι κόμβοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
υπογειοποίηση ηλιουπόλεως

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ