Επίσημη έρευνα σε 580.000 Tesla για τη λειτουργία video games

Tesla video games

Η λειτουργία Passenger Play των Tesla μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α για την οδική ασφάλεια.

Οι ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. για την οδική ασφάλεια ξεκίνησαν επίσημη έρευνα για την ασφάλεια 580.000 αυτοκινήτων Tesla που πουλήθηκαν από το 2017 μέχρι και σήμερα, λόγω της απόφασης της Tesla Motors να επιτρέψει την δυνατότητα διαρκούς λειτουργίας των video games στην οθόνη του infotainment.

Tesla Range
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O National Highway Traffic Safety Administration (N.H.T.S.A.) δήλωσε ότι η προκαταρκτική του αξιολόγηση αφορά διάφορα μοντέλα της Tesla, όπως τα 3, S, X και Y που παρήχθησαν από το 2017 έως το 2021. Η λειτουργία του infotainment για την οποία και γίνεται λόγος ονομάζεται Passenger Play, και σύμφωνα με τις αναφορές μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Ο N.H.T.S.A. είπε ότι “επιβεβαιώσαμε ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη διαρκώς στον χρήστη από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι τότε, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο με τον “επιλογέα” στην θέση Park”.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει ακόμα την διεξαγωγή αυτής της έρευνας, μιας και ο N.H.T.S.A. συνεχίζει να αξιολογεί όλες τις πτυχές της χρήσης της λειτουργίας των video games που διαθέτουν τα μοντέλα της.

Tesla video games 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο N.H.T.S.A. ανέφερε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι η απόσπαση της προσοχής του οδηγού ευθύνεται για σημαντικό αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ, φτάνοντας τους 3.142 μόνο το 2019. Αναφέρει όμως ακόμα ότι τα επίσημα στοιχεία υποτιμούν το πρόβλημα, επειδή αρκετοί οδηγοί δεν παραδέχονται ότι φταίει η απόσπαση της προσοχής τους για το ατύχημα που ενεπλάκησαν.

Οι Times αναφέρουν ότι η ενημέρωση του λογισμικού της Tesla πρόσθεσε τρία video games (πασιέντζα, πτήση μαχητικού τζετ και στρατηγικής), αλλά πρόσθεσαν και προειδοποιήση που αναφέρει ότι μόνο οι επιβάτες μπορούν να παίξουν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Βέβαια, υπάρχει ένα πλήκτρο επιβεβαίωσης ότι ο παίκτης είναι επιβάτης, με τον οδηγό όμως να μπορεί να παίξει απλά πατώντας το κουμπί.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ