Επίθεση της MG στην Ευρώπη – Τα νέα μοντέλα που έρχονται

MG4 1

Η MG ετοιμάζει γερό μπάσιμο στην αγορά της γηραιάς ηπείρου με νέα μοντέλα που θα εμπλουτίσουν την γκάμα της.

H MG περνά τον δικό της χρυσό αιώνα και αυτή την περίοδο βρίσκεται καβάλα στο άλογο. Οι πωλήσεις της έχουν αυξηθεί κατά 66% μέχρι σήμερα, με πάνω από 120.000 αυτοκίνητα να αναμένεται να πουληθούν σε όλη την Ευρώπη έως το τέλος του 2023.

MG ZS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι όμως της MG δεν έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες της επιτυχίας τους και ετοιμάζονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω την γκάμα που προσφέρουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Η MG διαθέτει πέντε διαφορετικά μοντέλα στην Ευρώπη, τα ηλεκτρικά MG4, MG5, MG ZS και Marvel R, και το plug-in hybrid MG EHS, και σύντομα θα δούμε να κάνουν την εμφάνισή τους δύο ακόμα.

MG HS

Τα δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα της MG θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Goodwood Festival of Speed του Ιουλίου, με το ένα από αυτά να είναι το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό roadster Cyberster που όχι μόνο θα βρίσκεται εκεί, αλλά θα τρέξει και την θρυλική ανάβαση.

MG Marvel R
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Εμπορικός Διευθυντής της MG, Guy Pigounakis, ανέφερε ότι το νέο roadster θα σηματοδοτήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της MG στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων, και μάλιστα τεχνολογικά προηγμένων ηλεκτρικών. Πρόσθεσε ακόμα ότι ετοιμάζονται για δύο επιπλέον λανσαρίσματα, τα οποία αποδεικνύουν την επιθυμία της MG να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα εμπνέουν και θα ενθουσιάζουν.

MG5

Πληροφορίες για τα δύο νέα λανσαρίσματα δεν υπάρχουν ακόμα, θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο πρωτότυπο έχει κωδική ονομασία EX4 και αφορά ένα μοντέλο που θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί στη Μ. Βρετανία, ενώ το άλλο θα κάνει το εμπορικό του λανσάρισμα λίγο μετά το καλοκαίρι.

MG Cyberster 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά το Cyberster που θα δούμε στο επερχόμενο Festival of Speed, τα ακριβή τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα είναι έχει ένα ηλεκτρομοτέρ, ενώ οι άλλες δύο θα έχουν δύο. Η κορυφαία έκδοση θα εφοδιάζεται με εμπρός ηλεκτροκινητήρα ισχύος 205 ίππων και πίσω ηλεκτρομοτέρ 341 ίππων, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 546 ίππους.

MG Cyberster 1

Σε πολύ σύντομο χρόνο όμως θα δούμε και την σπορ έκδοση του νέου ηλεκτρικού μικρομεσαίου χάτσμπακ MG4, αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο και την ονομασία «Xpower». Η νέα έκδοση θα έχει μπαταρία 61,4 kWh και θα στέλνει την ενέργειά της σε ένα μόνο ηλεκτρομοτέρ που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία , το ηλεκτρομοτέρ της έκδοσης θα αποδίδει 429 ίππους και 600 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MG4 2

Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν αναφέρουν επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δλ. και η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Η αυτονομία που προσφέρει η έκδοση θα πλησιάζει τα 400 χλμ., ενώ η φόρτιση του πακέτου μπαταριών από το 10% έως το 80% χρειάζεται μόλις 35 λεπτά σε ταχυφορτιστή ισχύος 150 kW.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ