Επίθεση της Dacia: Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει

Dacia Bigster

Με τις μηχανές της να δουλεύουν στο φουλ, η Dacia συνεχίζει επιθετικά με την επέκταση της γκάμας της με νέα μοντέλα που απευθύνονται σε ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

Ως θυγατρική του ομίλου Renault, η Dacia διανύει μακράν την καλύτερη περίοδο από το 1966 που ιδρύθηκε. Οι πωλήσεις της ρουμάνικης εταιρείας πηγαίνουν από το ένα ρεκόρ στο άλλο με μεγάλη πρωταγωνίστρια την υπάρχουσα διαθέσιμη γκάμα της που παρουσιάζεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η Dacia που χαρακτηρίζεται για τα value for money μοντέλα της δεν επαναπαύεται βέβαια στις δάφνες της. Έχει ήδη καταστρώσει τα μελλοντικά της πλάνα που θα την δουν να ισχυροποιεί τη θέση της στις κατηγορίες αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται σήμερα, ενώ σκοπεύει να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται με την είσοδό της σε νέες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο 7θέσιο SUV Jogger που έκανε φέτος την εμφάνισή του και είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά ήταν η πρώτη κίνηση στη σκακιέρα με τα νέα μοντέλα των Ρουμάνων και όπως γνωρίζουμε ήδη όχι και η μοναδική.

Η χρονιά που θα ακολουθήσει είναι και η ηρεμία πριν από την καταιγίδα αφού το 2023, εκτός απρόοπτης και ευχάριστης έκπληξης, δεν θα υπάρξει παρουσίαση νέου μοντέλο από την ρουμάνικη εταιρεία που θα επικεντρωθεί στις αναβαθμίσεις των μοντέλων που απαρτίζουν ήδη τη γκάμα της, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να αποκτήσουν πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ την εμφάνισή της στην αγορά θα κάνει και η full υβριδική έκδοση του Jogger.

Σε αντίθεση με το «ήρεμο» 2023, το 2024 θα σημάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για τους Ρουμάνους καθώς αναμένεται η αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς του best seller Duster. Το καθαρόαιμο SUV της Dacia δεν αναμένεται να αλλάξει χαρακτήρα και θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τις διευρυμένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου που παρουσιάζει και η υπάρχουσα γενιά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Bigster concept
Dacia Bigster concept

Το στοιχείο που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την επόμενη γενιά του ρουμάνικου SUV είναι η επιλογή κινητήρα πετρελαίου με τη διεύρυνση της γκάμας να αναλαμβάνει λογικά μια full υβριδική έκδοση.

Το επόμενο Duster θα είναι βέβαια πιο τεχνολογικά προηγμένο, ωστόσο η προσιτή του τιμή θα παραμείνει μέσα στα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, ενώ το 2024 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το ανανεωμένο Spring.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia θα εξοπλιστεί με έναν ισχυρότερο κινητήρα που δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και από μία μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Ανάμεσα στις αλλαγές που φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί είναι και το νέο ταμπλό, το οποίο θα ολοκληρώνει λογικά τις όποιες αισθητικές φύσεως αλλαγές στο αμάξωμα του Spring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σημαντικές χρονιές για την Dacia συνεχίζονται και το 2025, η έλευση του οποίου θα φέρει μαζί και την έκδοση παραγωγής του 7θέσιου SUV concept Bigster. Το εν λόγω μοντέλο θα είναι μια μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση του επόμενης γενιάς Duster και εφόσον αυτό βγει αληθινό, τότε η σκληροτράχηλη και γωνιώδης αισθητική του concept που δείχνει να βρίσκεται από τώρα πολύ κοντά στην παραγωγή, ίσως μας λέει πολλά και για το πώς θα είναι εξωτερικά το επόμενο Duster.

Η Dacia θα συνεχίζει να μεγαλώνει την γκάμα των μοντέλων της και μετά το 2025 με τους Ρουμάνους να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την προσθήκη δύο ακόμη νέων μοντέλων, για τα οποία ωστόσο δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη πληροφορία.

Το ένα από αυτά ωστόσο αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Logan και οι φήμες το θέλουν να είναι ένα SUV που θα ανήκει στην μικρή κατηγορία συμπληρώνοντας έτσι τη γκάμα της Dacia στο κάτω και πολύ δημοφιλές άκρο της. Το δεύτερο μοντέλο των Ρουμάνων δεν αποκλείεται να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα έρθει ως μία ισχυρότερη και με μεγαλύτερη αυτονομία επιλογή για το κοινό, σε σχέση με το Spring.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ