Τα αυτοκίνητα που σου επιστρέφουν χρήματα - Κάνουν 100 χλμ. με κόστος από 4,5 ευρώ

Toyota Yaris

Η αγορά αυτοκινήτου διαθέτει ακόμα οικονομοτεχνικά άρτιες επιλογές που όχι μόνο μπορείτε να αποκτήσετε, αλλά φροντίζουν και για προσιτή συμβίωση μαζί τους.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου βρίθει επιλογών, όχι μόνο από πλευράς μοντέλων αλλά και από πλευράς τύπου καυσίμου. Στο θέμα που ετοιμάσαμε σας παρουσιάζουμε τρεις προσιτές προτάσεις της αγοράς που φέρουν εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας κινητήρα: υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο (CNG) και υβριδικό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν επιλογές στην αγορά με αποτέλεσμα ένας υποψήφιος αγοραστής να πρέπει να βάλει κάτω τις μεταφορικές ανάγκες και προτεραιότητες του, καθώς και τον τύπο καυσίμου που τον εξυπηρετεί για να κάνει την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία και ταχύτερη απόσβεση στα λεφτά που έχει εκταμιεύσει για την αγορά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υγραέριο (LPG): Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 LPG
Τιμή: Από 16.510 ευρώ

Dacia Sandero Streetway 1

Η νέα γενιά των σουπερμίνι της Dacia βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Το αμάξωμα του νέου Sandero είναι πιο μυώδες και πιο μοντέρνο σε σύγκριση με τα απερχόμενο μοντέλο, χάρη στα φουσκωμένα φτερά, τους τονισμένους ώμους και την ελαφρώς χαμηλότερη οροφή. Η τετραθέσια καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη και ο χώρος αποσκευών των 410 λτ θα χωρέσει πολλά μπαγκάζια.

Dacia Sandero Streetway 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση διπλού καυσίμου με τον 1.0 TCe διαθέτει ρεζερβουάρ LPG 40 λτ. και μαζί με το 50άρι βενζίνης εκτοξεύουν την συνδυαστική αυτονομία. Η απόδοση του 1.0 TCe σε λειτουργία βενζίνης είναι η γνωστή, 91 ίππους και 160 Nm, όμως σε λειτουργία LPG αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm. Διαφορά συναντάμε στην τελική ταχύτητα, όπου όταν καταναλώνει βενζίνη φτάνει τα 179 χλμ./ώρα, ενώ όταν καίει υγραέριο ακουμπά τα 183 χλμ./ώρα.

Dacia Sandero Streetway 3

Στην μέτρηση επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα δεν υπάρχει διαφορά και απαιτεί 11,6 δλ.. Επιπλέον, όταν καταναλώνει LPG οι εκπομπές CO2 είναι 106-113 γρ./χλμ και η μέση κατανάλωσή του στα 6,9-7,3 λτ./100 χλμ., με αποτέλεσμα να απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από ετήσια τέλη κυκλοφορίας και να κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Φυσικό αέριο (CNG): SEAT Ibiza 1.0 TGI CNG 90 PS
Τιμή: Από 18.490 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
seat ibiza tgi

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην χώρα μας με γκάμα που περιλαμβάνει και την έκδοση διπλού καυσίμου TGI που καταναλώνει και φυσικό αέριο. Το αισθητικό ρετουσάρισμα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την καμπίνα, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό να αποτελούν πλέον ένα μίγμα μαλακών και σκληρών πλαστικών πολύ καλής ποιότητας.

Το πορτμπαγκάζ της έκδοσης TGI είναι μειωμένο λόγω των δεξαμενών φυσικού αερίου που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα, και φτάνει τα 262 λτ.. Κατά τα άλλα, παραμένει ένα από τα πιο ευρύχωρα και πρακτικά σουπερμίνι της αγοράς, με δυνατούς χώρους για τους πίσω επιβάτες.

SEAT Ibiza 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 3κύλινδρος 1.0 TSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm, και έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές για να καταναλώνει φυσικό αέριο. Διαθέτει επανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, νέους εκκεντροφόρους και βαλβίδες, νέο σύστημα ψεκασμού κ.α., ενώ δεν διαθέτει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων. Χάρη σε τρία ντεπόζιτα CNG κατασκευασμένα από ατσάλι με χωρητικότητα 13,8 kg φυσικού αερίου και ένα 9λιτρο ντεπόζιτο βενζίνης, η συνδυαστική αυτονομία ξεπερνά τα 550 χλμ., με τα 375 km από αυτά να γίνονται αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Επιπλέον, οι χαμηλές εκπομπές ρύπων των 101 γρ./χλμ. μεταφράζονται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο.

Υβριδικό (HEV): Toyota Yaris Hybrid
Τιμή: Από 19.130 ευρώ

Toyota Yaris Hybrid 1

To best seller μοντέλο της Toyota είναι το μοναδικό στη μικρή κατηγορία, από την προηγούμενη κιόλας γενιά του, που διαθέτει αμιγώς υβριδική έκδοση, με τεχνολογία που προέρχεται από τα μεγαλύτερα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Πλήρως ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, το Yaris διακατέχεται από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρίας και παρουσιάζεται σαφώς πιο δυναμικό και νεανικό από το προηγούμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Yaris Hybrid 2

Στο εσωτερικό του, το Yaris προσφέρει πολύ καλή συνολικά ποιότητα κατασκευής, με την προσεγμένη εργονομία του να βρίσκεται στα γνωστά υψηλά στάνταρ της Toyota, έχοντας παράλληλα επαρκείς χώρους για τέσσερις επιβάτες και πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 270 λίτρων.

Toyota Yaris Hybrid 3

H συγκεκριμένη έκδοση φέρει το υβριδικό σύστημα 4ης γενιάς που συνδυάζει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 116 ίππους (στάνταρ αυτόματο κιβώτιο CVT). Ο hybrid χαρακτήρας του μικρού Toyota του χαρίζει μέση κατανάλωση 4 λίτρων ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 91 γρ./χλμ, που του επιτρέπουν ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. H επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ