Επίθεση από την Stellantis με 4 νέες πλατφόρμες ηλεκτρικών

Citroen C4 C-Cross

Οι τέσσερις νέες πλατφόρμες της Stellantis θα αλλάξουν τα δεδομένα, μιας και κάθε μία από αυτές μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή έως και 2 εκ. αυτοκίνητων τον χρόνο.

Από την στιγμή που δημιουργήθηκε ο Όμιλος Stellantis, ο Διευθύνων Σύμβουλος Carlos Tavares πίεσε και τις 14 μάρκες που έχει υπό την σκέπη του Όμιλος προς μία κατεύθυνση. Να πετύχουν πάνω από 5 δις ευρώ σε ετήσιες συνέργειες και να επιταχύνουν άμεσα προς την μετάβαση για καθαρότερες μετακινήσεις από αντίστοιχα προϊόντα.

Stellantis EV Day 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Stellantis θα επενδύσει πάνω από 30 δις ευρώ έως το 2025 για εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της. Ως μέρος αυτού του σχεδίου, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξέλιξη και την δημιουργία τεσσάρων νέων skateboard για τα ηλεκτρικά μοντέλα του.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του Ομίλου στην Ιταλία, Santo Ficili, οι τέσσερις νέες πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας στην κατασκευή τους και την κοινή χρήση αρκετών μηχανικών μερών. Με αυτό τον τρόπο, κάθε μία από αυτές τις τέσσερις διαφορετικού μεγέθους πλατφόρμες θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή 2 εκ. αυτοκινήτων τον χρόνο.

Stellantis EV Day 3

Στόχος της Stellantis είναι το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη μέχρι το 2030 να προέρχεται από οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, καθώς και να ισορροπήσει μέχρι το 2026 το κόστος ενός ηλεκτρικού μοντέλου με αυτό ενός συμβατικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ