Αθήνα: Στόχος επιθέσεων τα ηλεκτρικά ποδήλατα -Αποσύρθηκαν από τους δρόμους

freenow ποδήλατα

Η έξαρση των περιστατικών κλοπών και βανδαλισμών των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανάγκασε την εταιρεία RideMovi να τα απομακρύνει προσωρινά από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μεγάλη είναι η δημοφιλία που κατάφεραν να χτίσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα της RideMovi τα οποία αφίχθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη Νοεμβρίου 2022 μέσω της Free Now (πρώην Beat).

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής (app) της Free Now οι κάτοικοι και επισκέπτες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας μπορούσαν εύκολα να κάνουν κράτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων της σουηδικής εταιρείας RideMovi και να μετακινηθούν με ένα μέσο μικροκινητικότητας που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις, με αδιαπραγμάτευτα οφέλη για την υγεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την εντυπωσιακή δημοτικότητα που γνώρισαν γρήγορα τα ηλεκτρικά ποδήλατα της RideMovi, η εταιρεία αναγκάστηκε να τα αποσύρει προσωρινά από τους δρόμους της Αθήνας, λόγω κάποιων περιστατικών βανδαλισμών και κλοπών που σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Free Now ηλεκτρικά ποδήλατα RideMovi

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor, στο στόχαστρο των συμμοριών βρέθηκε περίπου το 15% του «αθηναϊκού» στόλου των ηλεκτρικών ποδηλάτων της RideMovi, με τα περιστατικά να αφορούν την πρόκληση σημαντικών φθορών στα οχήματα, αλλά και την κλοπή τους, με τους δράστες να προχωρούν στην αφαίρεση των εξαρτημάτων τους. Στο στόχαστρο των συμμοριών εισήλθαν κυρίως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των οχημάτων η αξία των οποίων μπορεί να υπερβαίνει ακόμα και τα 500 ευρώ.

Όσον αφορά τον τρόπο κλοπής, οι συμμορίες απομακρύνονταν από το σημείο με τα ποδήλατα κυριολεκτικά ανά χείρας, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα φέρουν ισχυρές δικλίδες ασφαλείας που αποτρέπουν την παράνομη χρήση τους ακόμα και ως συμβατικά ποδήλατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι «επιθέσεις» εις βάρος των ηλεκτρικών ποδηλάτων καταγράφησαν κυρίως στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα είναι αισθητά καλύτερη, και ως εκ τούτου η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά.

Οι πληροφορίες του carandmotor αναφέρουν ότι η απομάκρυνση των ηλεκτρικών ποδηλάτων της RideMovi από τους δρόμους της πρωτεύουσας αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο, με την εταιρεία να δείχνει αποφασισμένη να τα επαναφέρει, λαμβάνοντας φυσικά όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να «θωρακίσει» τα ποδήλατά της από τις συμμορίες. 

Free Now ηλεκτρικά ποδήλατα RideMovi

Όπως είχε ανακοινώσει η Free Now κατά το λανσάρισμα της υπηρεσίας, και πριν την καταγραφή των περιστατικών κλοπών και βανδαλισμών, στόχος ήταν η διάθεση περισσότερων από 1.000 ποδήλατων σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μέσω της εφαρμογής Free Now, οι χρήστες, προσώρας στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να εντοπίσουν πάνω στο χάρτη το πλησιέστερο σε αυτούς ποδήλατο, να το επιλέξουν, να το ξεκλειδώσουν και να μετακινηθούν με αυτό, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αυτονομία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ