Επιστρέφει η 5θυρη έκδοση του MINI

νέο Mini Cooper

Η ΜΙΝΙ αποφάσισε να επαναλανσάρει την πεντάθυρη έκδοση, ως ένα «απλό» μοντέλο στην γκάμα των βασικών της αυτοκινήτων, όπως δήλωσε η επικεφαλής Stefanie Wurst.

Η βρετανική εταιρεία, βρίσκεται στο στάδιο της μετεξέλιξής της, καθώς αναμορφώνεται ώστε να μετατραπεί σε μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει ήδη παρουσιάσει το νέο 3θυρο ηλεκτρικό της που πλέον ονομάζεται MINI Cooper, ενώ σύντομα αυτό θα αποκτήσει και το δίδυμο αδελφό με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μέχρι πρόσφατα κανένας δεν είχε επιβεβαιώσει τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αντικατάσταση του 5θυρου μοντέλου. Είχαν αφήσει να εννοηθεί, πως το νέο ηλεκτρικό SUV MINI Aceman θα καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο Cooper και στο μεγαλύτερο Countryman.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Cooper 5doors

Όταν η Stefanie Wurst ρωτήθηκε παρ’ όλα αυτά, στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου, είπε πως έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε… για την οικογένεια. Το project για το Aceman δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, το Jonh Cooper Works είναι καθ΄ οδόν (αναφερόμαστε στο 3θυρο), αλλά ουσιαστικά έχουμε ένα 5θυρο και ένα cabrio… που έρχονται.

Το EV σε σχέση με το μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης βασίζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες (σε κάθε σύστημα μετάδοσης) και από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθούν για το επερχόμενο 5θυρο. Αυτό θα επέτρεπε να προχωρήσει ταχύτερα και η κατασκευή των John Cooper Works, που αναμένεται για το 2025.

MINI Cooper 5doors
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά των MINI δεν σχεδιάζεται να επεκταθεί περαιτέρω στο μέλλον. Και όσον αφορά την παραγωγή του φουτουριστικού πρωτότυπου ΜΙΝΙ Urbanaut MPV, που εμφανίστηκε στο Μόναχο, μάλλον προς το παρόν μπαίνει… «στην κατάψυξη».

MINI Cooper 5doors

Δεν είναι η κατάλληλη ώρα τώρα να μιλήσουμε για καινούρια μοντέλα. Όλα στον καιρό τους. Η εταιρεία πρέπει να είναι απλή. Η γκάμα των MINI, δεν πρέπει να είναι πολύπλοκη προσθέτει η Wurst. Και τελειώνει λέγοντας ότι δεν θέλουμε να γίνουμε μια δεύτερη BMW.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ