Αυτό είναι το νέο MINI Countryman -Οι πρώτες φωτογραφίες του βρετανικού SUV

MINI Countryman 2024

Λίγα 24ωρα πριν την επίσημη παρουσίασή του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, το νέο MINI Countryman αποκαλύφθηκε.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου MINI Countryman, το οποίο θα συνεχίσει την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθώντας έναν πολύ διαφορετικό σχεδιαστικό προσανατολισμό και αυξάνοντας περαιτέρω τις διαστάσεις του.

Το MINI Countryman ενισχύει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην κατηγορία των SUVs, αποκτώντας στην τρίτη κατά σειρά γενιά του μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

MINI Countryman
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φωτογραφίες της τελευταίας είναι εκείνες που μας εξασφαλίζουν μια πρώτη γεύση για την εικόνα ενός αυτοκινήτου, η οποία υιοθετεί πιο αυστηρά σχεδιαστικά μοτίβα με τις ακμές να έχουν αντικαταστήσει σε αρκετά σημεία του αμαξώματος τις καμπύλες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των φωτιστικών σωμάτων στο μπροστινό και το πίσω τμήμα τα οποία έχουν… τετραγωνιστεί, απομακρύνοντας τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου από εκείνη του MINI Hatch και του κλασικού Mini.

MINI Countryman

Το νέο MINI Countryman φτάνει σε μήκος τα 4,43 μέτρα και προσφέρεται σε δύο ηλεκτροκίνητες διαμορφώσεις απόδοσης 204 PS και 313 PS.

Στην πρώτη έκδοση, εκείνη των 204 ίππων, η αυτονομία φτάνει τα 462 χιλιόμετρα ενώ στη ισχυρότερη διαμόρφωση περιορίζεται στα 433 χιλιόμετρα.

MINI Countryman
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στους διαθέσιμους χώρους, τα 460 λίτρα του διαμερίσματος των αποσκευών είναι ενδεικτικός των μεταφορικών δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου το οποίο έχει δημιουργηθεί ώστε να υπηρετήσει τον ρόλο του «οικογενειακού».

Το SUV της βρετανικής φίρμας θα διατηρήσει και τους κινητήρες βενζίνης στις εκδόσεις Cooper S και John Cooper Works χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές τους.

MINI Countryman

Την γκάμα του θα συμπληρώνει κατά πάσα πιθανότητα και ο δίλιτρος diesel κινητήρας, προερχόμενες από τις αντίστοιχες προτάσεις της BMW (βλέπε X1).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ