Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται ηλεκτρικό

Suzuki Jimny 5 Door

Μεγάλα τα νέα για τους φίλους του Suzuki Jimny καθώς στο μέλλον η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του σκληροτράχηλου off-roader της.

Η Suzuki παρουσίασε το πλάνο εξηλεκτρισμού που έχει καταστρώσει για την γκάμα της, στρέφοντας φυσικά το βλέμμα της και στην ευρωπαϊκή αγορά. Ανάμεσα στα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας, όπως φαίνεται, είναι και η παρουσίαση της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης του Jimny.

Η πολιτική έκδοση του Jimny έπαψε εδώ και καιρό να πωλείται στις αγορές τις Ευρώπης καθώς η ιαπωνική εταιρεία ήθελε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στη γκάμα της βάσει και τις σχετικής νομοθεσίας που απαλλάσσει αυτή αλλά και τους υπόλοιπους κατασκευαστής από την καταβολή επιπλέον φόρων για μια γκάμα με χαμηλό ή μηδενικό μέσο όρο εκπομπών CO2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω έγινε μάλιστα τη στιγμή που η νέα γενιά του συμβατικού Suzuki Jimny σημείωνε εμπορική επιτυχία επί ευρωπαϊκού εδάφους, την οποία δεν περίμεναν ούτε οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Jimny παρουσιάστηκε στα επίσημα πλάνα εξηλεκτρισμού της Suzuki με μία από τις πέντε μαύρες σιλουέτες των αντίστοιχων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα παρουσιάσουν οι Ιάπωνες έως το 2030 να μην αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Suzuki σκοπεύει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 13,7 δισ. ευρώ για να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της μέχρι το τέλος της 10ετίας, κάτι που αφορά και το τμήμα των μοτοσικλετών των Ιαπώνων, ενώ άλλα 17,6 δισ. ευρώ θα διαθέσει για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών.

Άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν διαθέσιμες προς το παρόν για το ηλεκτρικό Suzuki Jimny, όπως και το αν η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει κάποια σχέση με την υπάρχουσα γενιά του ιαπωνικού συμβατικού μοντέλου, το οποίο είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη μόνο ως επαγγελματικό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ