Επίσημο: Ο κινητήρας Wankel επιστρέφει στη ζωή

Mazda MX-30

Την αναγέννηση του περιστροφικού κινητήρα -γνωστού και ως Wankel- θα επιχειρήσει η Mazda, προσαρμόζοντας τις προδιαγραφές του και τον ρόλο του στα δεδομένα της νέας, ηλεκτρικής εποχής.

Πιστή στην προσέγγιση πολλαπλών λύσεων όσον αφορά τις παγκόσμιες προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η Mazda θα παρουσιάσει μια νέα επιλογή κινητήρων για το MX-30 στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών 2023.

Διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη του τρέχοντος έτους, το μοναδικό plug-in υβριδικό σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του compact crossover της Mazda θα διαθέτει μια ηλεκτρική γεννήτρια που τροφοδοτείται από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο περιστροφικό κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μοντέλο MX-30 θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Mazda στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 13 Ιανουαρίου 2023, ενώ η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 CET (11.00 π.μ. ώρα Ελλάδος).

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας συμβάλει στην επίτευξη του πρωταρχικού σκοπού της μάρκας. Ως πρωταρχικό σκοπό η Mazda ορίζει το να συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας μια απολαυστική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία μέσα από όλα τα οχήματά της και να δημιουργεί ξεχωριστούς δεσμούς με τους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ