Με Wankel και 1.200 ίππους το ισχυρότερο Mazda 3 όλων των εποχών

Mazda 3 Pikes Peak

Με έναν θηριώδη περιστροφικό κινητήρα η ισχύς του οποίου υπερβαίνει τους 1.200 ίππους εφοδιάζεται η αγωνιστική εκδοχή του Mazda 3 η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή της ανάβασης του Pikes Peak.

Με ένα άκρως εντυπωσιακό αγωνιστικό πρωτότυπο πρόκειται να δώσει το παρόν η Mazda στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Η ιαπωνική φίρμα επέλεξε το Mazda 3 για αυτή την εξαιρετικά απαιτητική δοκιμασία, προικίζοντας το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει ο περιστροφικός κινητήρας Wankel, η ισχύς του οποίου θα φτάνει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους 1.217 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι Ιάπωνες επέλεξαν μια πισωκίνητη διάταξη για την αγωνιστική εκδοχή του Mazda 3, την ίδια στιγμή που τα ακραία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο τον σκοπό για το οποίο έχει δημιουργηθεί.

Το Mazda 3 θα αγωνιστεί στο Pikes Peak της επόμενης χρονιάς, όταν η θρυλική ανάβαση θα γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων, είτε αυτοί λέγονται θεατές είτε κατασκευαστές οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια ιστορική, από πολλές απόψεις, νίκη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ