Επίσημο: Η Tesla «πατάει» πόδι στην Τουρκία

Musk-Erdogan

Και επίσημα η Tesla εισέρχεται στην τούρκικη αγορά αυτοκινήτου σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το φλερτ του Elon Musk με την Τουρκία παίρνει νέες διαστάσεις έπειτα από τον διορισμό του Τούρκου Emir Tuncyurek, ως διευθυντή επιχειρήσεων της αμερικάνικης εταιρείας στη γειτονική χώρα, με στόχο το επίσημο λανσάρισμα της Tesla σε τουρκικό έδαφος.

Ο Tuncyurek είναι ο ιδρυτής της πρώτης λέσχης ιδιοκτητών Tesla στην Τουρκία, αλλά και της ενημερωτικής ιστοσελίδας Teslaturk και οι γνώσεις που έχει αναφορικά με την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου της γειτονικής χώρας αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις της Tesla αλλά και στην προδιαγραφόμενη ανάπτυξη του ανύπαρκτου μέχρι στιγμής δικτύου ταχυφορτιστών στη γειτονική χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Tesla θα είναι ο Kemal Gecer, ο οποίος παραιτήθηκε από τη διευθυντική θέση που κατείχε στην Lufthansa Τουρκιάς-Ιράκ για να αναλάβει το νέο του ρόλο σε έναν νέο και διαφορετικό κλάδο από εκείνον που υπηρετούσε μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τουρκία παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια. Τη χρονιά που μας πέρασε η πωλήσεις έφτασαν συνολικά τις 4.000 μονάδες, ενώ στην χώρα υπάρχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις και 7.000 με 8.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης.

Οι νέες βλέψεις και πωλήσεις της Tesla στην αγορά της Τουρκίας θα έρθουν να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στον συνολικό όγκο πωλήσεων των Αμερικανών που έφτασαν τη χρονιά που μας πέρασε στις 935.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, με αυτή την κίνηση ο Elon Musk δείχνει να διευρύνει το επιχειρηματικό πεδίο δράσης του με τους Τούρκους, με τον Αμερικανό να έχει συναντηθεί και επικοινωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν και με τον Recep Tayyip Erdogan σχετικά με το πρόγραμμα εκτόξευσης τούρκικων δορυφόρων στο διάστημα, μέσω της άλλης εταιρείας του Musk, Space X (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ