Ο Elon Musk σε νέες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Musk-Erdogan

Μια ακόμα συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan με τον Elon Musk, στο πλαίσιο το συνομιλιών σχετικά με της συμμετοχή της Space X στο πρόγραμμα εκτόξευσης ενός τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα.

Το φλερτ ανάμεσα στον Elon Musk και την Τουρκία συνεχίζεται. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το επιτελείο του Recep Tayyip Erdogan, δίνοντας στο φως τη δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με τη νέα συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας με τον ιδρυτή της Tesla αλλά και της Space X.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω video κλήσης και το αντικείμενό της κουβέντας είχε να κάνει τόσο με την τεχνολογία του διαστήματος όσο και με την εξέλιξη των αυτόνομων και των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο Elon Musk δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι διατηρεί επαφές με τον Recep Tayyip Erdogan και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το επιτελείο του Τούρκου Προέδρου σπεύδει να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

Musk-Erdogan

Άλλωστε και τα δύο μέρη έχουν να κερδίσουν κάτι από μια ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς η τουρκική πλευρά αναζητά έναν στρατηγικό συνεργάτη για το project της εκτόξευσης ενός νέου δορυφόρου στο διάστημα και ο Elon Musk προφανώς δεν θα έλεγε όχι σε μια συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.

Ένα ακόμα πεδίο στο οποίο Elon Musk και Recep Tayyip Erdogan διερευνούν μια ενδεχόμενη συνεργασία είναι η εξέλιξη και η παραγωγή ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.

Ως γνωστόν, η Τουρκία φιλοδοξεί να περάσει στη γραμμή παραγωγής τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα κατασκευάζονται στη γειτονική χώρα και η εμπειρία του Elon Musk σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύτιμη, αντιστοίχως, για τον Elon Musk και την Tesla θα ήταν μια ενδεχόμενη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση της Τουρκίας και οι όποιες διευκολύνσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να δοθούν για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Tesla επέλεξε τη Γερμανία και ειδικότερα το Βερολίνο για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου του, η έναρξη της λειτουργίας του οποίου έχει αναβληθεί ουκ ολίγες φορές, με τις τελευταίες πληροφορίες να το θέλουν να ανοίγει τις πύλες του μέσα στον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ