Επίσημο: Αυτό είναι το μικρό και προσιτό Volvo EX30 -Από 37.572 ευρώ στην Ελλάδα

Volvo EX30

Στην πλήρη αποκάλυψη του μικρότερου σε διαστάσεις και πιο προσιτού SUV της σημερινής γκάμας της προχώρησε η Volvo, δίνοντας στο φως της δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και τις προδιαγραφές του πολυαναμενόμενου EX30.

Την είσοδο της Volvo στη δημοφιλέστερη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς -εκείνης των «μικρών» SUV- σηματοδοτεί η πλήρης αποκάλυψη του EX30.

Επί της ουσίας, το Volvo EX30 αποτελεί τη μικρογραφία του ήδη γνωστού EX90, ανήκοντας στην οικογένεια των νέων και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της σουηδικής φίρμας.

Μόνο τυχαίες δεν είναι λοιπόν οι σχεδιαστικές αναφορές στο μεγαλύτερο Volvo EX90, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους τους Σουηδούς αποτελεί την κορυφαία πρόταση στην ιστορία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo EX30

Επιστρέφοντας στις προδιαγραφές του Volvo EX30, το νέο όχημα ελευθέρου χρόνου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν υπερβαίνει σε μήκος τα 4,25 μέτρα, φλερτάροντας με την κατηγορία των SUV πόλης.

Αντιστοίχως, το ύψος του νέου Volvo EX30 αγγίζει τα 1,55 μέτρα και το πλάτος τα 1,837 μέτρα, με το βάρος της σουηδικής πρότασης να ξεκινά λίγο πάνω από τα 1.800 κιλά.

Volvo EX30
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός. Απουσία στοιχείων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή του οδηγού, η κάθετης διάταξης οθόνη αφής των 12,3 ιντσών κλέβει τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας πλήθος ενδείξεων και αποτελώντας τη βασική πύλη χειρισμού των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που παρουσιάζει το νέο Volvo EX30 είναι και το soundbar ή αν προτιμάτε μια μπάρα ήχου, η οποία ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο.

Volvo EX30

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής συμβαδίζει αρμονικά με την προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με τους Σουηδούς να εστιάζουν στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Το EX30 θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, όντας στην κορυφαία εκδοχή του το ταχύτερο Volvo που έχει παραχθεί ποτέ, καθώς σύμφωνα με τους Σουηδούς θα αποδιδει 428 ίππους και θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo EX30

Στη βασική του έκδοση, το Volvo EX30 θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 ίππων και με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 49 kWh.

Σε ό,τι αφορα την αυτονομία του αυτοκινήτου, το EX30 θα μπορεί να διανύσει έως και 480 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Η διάθεση του Volvo EX30 θα ξεκινήσει στην ελληνική αγορά τους προσεχείς μήνες με τιμή αφετηρίας τα 37.572 ευρώ.

Volvo EX30 Cross Country
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο 2024, το Volvo EX30 θα αποκτήσει έκδοση Cross Country με σχεδιαστικά και εξοπλιστικά στοιχεία τα οποία θα δημιουργούν ένα πιο περιπετειώδες προφίλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ