Επιβεβαίωση carandmotor.gr: Καταβάλονται οι επιδοτήσεις σε εκατοντάδες δικαιούχους του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Ελβετία ηλεκτρικά οχήματα

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν εκατοντάδες δικαιούχοι του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η πληρωμή επιπλέον 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επιβεβαιώνοντας πλήρως το
ρεπορτάζ του carandmotor.gr.

H καταβολή των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκτιμάται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται τις πληρωμές του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», μέχρι τώρα, έχουν πληρωθεί 2.585 αιτήσεις, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο πληρωμές σε μηνιαία βάση, έως το τέλος του έτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επιδότηση κινούμαι ηλεκτρικά 2

Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε δεύτερο γύρο έγκρισης υπαγωγής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» , με την έγκριση 3.767 νέων αιτήσεων.

Από τις 3.767 νέες αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα, οι 3.214 αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα, με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 12,1 εκ ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες 553 αιτήσεις αφορούν νομικά πρόσωπα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 6,1 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις για το τρέχον Πρόγραμμα, από τις οποίες ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις. Με αυτές, το ποσοστό των αιτήσεων που θα έχουν ενταχθεί σε υπαγωγή αγγίζει το 89% των συνολικών αιτήσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ