Επιβεβαιώθηκε πλήρως το Carandmotor για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

electric-car-money11

Η υφυπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι προχώρησε η αξιολόγηση πάνω από 2.600 αιτήσεων ενώ έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν ελεγχθεί επιπλέον 5.000 αιτήσεις.

Ξεκίνησε και πάλι ο έλεγχος των χιλιάδων αιτήσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Μάλιστα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι δόθηκαν προς αξιολόγηση 2.629 φάκελοι αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων ή scooters, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Carandmotor.gr. Η καθυστέρηση ελέγχου των αιτήσεων οφείλεται καθαρά στην μετάβαση των αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως τώρα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά – β’ κύκλος», έχουν εγκριθεί 11.175 και θα αξιολογηθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου άλλες 2.629 αιτήσεις. Εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση είναι αδήριτα το μέλλον της κινητικότητας. Ως χώρα οφείλουμε να υποστηρίξουμε την ομαλή της ανάπτυξη τόσο με την επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων όσο και με την διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Σήμερα τα εξηλεκτρισμένα οχήματα έχουν μερίδιο αγοράς 10%. Μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί προσεγγίζοντας τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, η προώθηση της μικροκινητικότητας σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υπηρεσιών στα ΜΜΜ είναι μονόδρομος για την βελτίωση της ζωής των πολιτών στα κέντρα των μεγάλων πόλεων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, πρόσθεσε: «Η ένταξη περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης προχωρούν σταθερά και με αυξητικές τάσεις. Τα προγράμματα επιδότησης συνδράμουν σημαντικά σε αυτό. Η επόμενη μέρα των μεταφορών έχει στο επίκεντρό της ηλεκτρικά Ι.Χ., ταξί, λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς. Καθημερινά προχωράμε ένα βήμα μπροστά με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ