Τι ηλεκτρικό όχημα επιλέγουν οι Έλληνες - Πάνω από 180 εκατ. ευρώ ο τζίρος του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Volvo C40 XC40 EVs

Ο τζίρος που έχει προκληθεί στην αγορά εξαιτίας του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχει ήδη ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι τρεις φορές υψηλότερο από τον τζίρο του πρώτου κύκλου!

Μπορεί τα ηλεκτρικά scooters να αποτελούν πλέον τη «σκιά» των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ωστόσο όπως αποδεικνύεται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλησιάζουν για πρώτη φορά επικίνδυνα...

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται παρέμειναν σταθεροί στην αρχική τους προτίμηση που δεν είναι άλλη από το ηλεκτρικό ποδήλατο ενώ σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η ραγδαία άνοδος των ηλεκτρικών scooters αλλά και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδιώτες καταναλωτές έσπευσαν να ωφεληθούν από την πολύ υψηλή επιδότηση και σε μικρότερο βαθμό οι επιχειρήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε σε σύνολο πάνω από 16.828 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μόλις το 17,69% (ήτοι 2.704 αιτήσεις κατατέθηκαν από επιχειρήσεις) ενώ το υπόλοιπο 82,31% (ήτοι πάνω από 12.500 αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν από ιδιώτες καταναλωτές).

Έως τις 22 Απριλίου 2023 στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία έχουν κατατεθεί 6.024 αιτήσεις καταλαμβάνοντας το 35,8% του συνόλου των αιτήσεων.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα με σημαντικά ενισχυμένο το ποσοστό τους καθώς κυμαίνεται σε 33,3% με τον αριθμό των να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.600 μονάδες και να διατηρούν έντονη ανοδική πορεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τρίτη θέση ακολουθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ποσοστό 24,6% με τις αιτήσεις για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος να έχουν αγγίξει τις 4.142 μονάδες.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία των ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων οι αιτήσεις των οποίων ξεπέρασαν τις 813 μονάδες καταλαμβάνοντας περίπου 4,83% του συνόλου των αιτήσεων.

Τέλος στα επαγγελματικά οχήματα οι αιτήσεις για επιδότηση έχουν ήδη ξεπεράσει τις 241 μονάδες ή το 1,4% του συνόλου της αγοράς. Η απορροφητικότητα του προγράμματος έχει ήδη ξεπεράσει τα 43 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στους φορτιστές έχουν ήδη κατατεθεί 839 αιτήσεις με αποτέλεσμα το 19% των αιτούντων για ηλεκτρικό αυτοκίνητο να επιλέγει και φορτιστή.

Ο τζίρος που έχει προκληθεί στην αγορά εξαιτίας του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έχει ήδη ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι τρεις φορές υψηλότερο από τον τζίρο του πρώτου κύκλου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην απόσυρση παλαιών οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr θα οδηγηθούν 684 δίκυκλα, τρίκυκλα και αυτοκίνητα στα κέντρα ανακύκλωσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ