Τον έπιασε ραντάρ της τροχαίας με 272 χλμ./ώρα -Τι πρόστιμο θα φάει

Audi RS6 Sportback

Ένα ακόμα περιστατικό οδηγού που ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα καταγράφηκε στη Γαλλία, με το ραντάρ να εμφανίζει αυτή τη φορά την ένδειξη των 272 χλμ./ώρα.

Την ίδια στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει η συζήτηση για την αυστηριοποίηση των μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κίνησης με υπερβολική ταχύτητα, η είδηση ότι ένας οδηγός εντοπίσθηκε να οδηγεί στο εθνικό δίκτυο της Γαλλία με 272 χλμ./ώρα έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία των ευρωπαϊκών αλλά και των τοπικών αρχών.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Ουαζί, βόρεια του Παρισιού, και καταγράφηκε από ομάδα αστυνομικών που περιπολούσε με Alpine A110 S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον εντοπισμό του… παραβατικού Audi RS6 Sportback ακολούθησε καταδίωξη, με τον οδηγό του γερμανικού αυτοκινήτου να ακινητοποιεί στη συνέχεια και να συλλαμβάνεται μαζί με δύο ακόμα επιβαίνοντες.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, η τύχη του οποίου θα αποφασιστεί από τις γαλλικές δικαστικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά στον οδηγό, ο βιαστικός Γάλλος κινδυνεύει με επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 1.500 ευρώ και με αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τρία χρόνια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι γαλλικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες με ένα τέτοιο περιστατικό. Μάλιστα σε μια περίπτωση, ο οδηγός του αυτοκινήτου αθωώθηκε, καθώς απέδειξε ότι οι συσκευές ελέγχου ταχύτητας είναι πιστοποιημένες ώστε να μετρούν έως και τα 250 χλμ./ώρα, συνεπώς οποιαδήποτε μέτρηση που υπερβαίνει το νούμερο αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη.

Μένει, λοιπόν, να αποδειχθεί αν ο οδηγός του Audi RS6 Sportback ακολουθήσει την ίδια υπερασπιστική γραμμή ή αν οι γαλλικές αρχές έχουν καταφέρουν να «κλείσουν» το παραθυράκι που επιτρέπει σε κάποιους να μην πληρώνουν και μάλιστα ακριβά την επιλογή τους να καταστρατηγήσουν τα όρια ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ