Νέα επένδυση μαμούθ -Πού κατασκευάζεται εργοστάσιο 2 δισεκατομμυρίων ευρώ

Scout Motors νέο εργοστάσιο

Η υλοποίηση μιας νέας μεγάλης επένδυσης ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ ξεκίνησε από μία εταιρία ευρωπαϊκών συμφερόντων η οποία θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο λόγος για τη νεοσύστατη Scout Motors, η οποία μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη δύο χρόνια ζωής έχει ωστόσο μεγαλεπήβολα σχέδια για το ηλεκτρικό μέλλον των τεσσάρων τροχών.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Scout Motors αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Volkswagen Group που δημιουργήθηκε με αποκλειστικό στόχο-τουλάχιστον προς το παρόν- τις αγορές της Β. Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θυγατρική του γερμανικού κολοσσού λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και έχει το δικό της διοικητικό συμβούλιο, ενώ το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο μοντέλο της εκλιπούσας International Harvester -οι Γερμανοί έχουν εξαγοράσει τα δικαιώματα.

Το Scout, που ήταν δημοφιλές στην άλλη μεριά του Ατλαντικό όλο το διάστημα που παρέμεινε στην παραγωγή (1960-1980), θεωρείται από πολλούς ως ο πρόδρομος των σημερινών SUVs και αυτή ακριβώς τη δυναμική θέλει να εκμεταλλευτεί η νεοσύστατη εταιρεία, η οποία θα σχεδιάζει, θα εξελίσσει και θα κατασκευάζει SUVs και pick ups για την αγορά των Η.Π.Α.

Πριν από έναν περίπου χρόνο η Scout, που έχει επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen USA, Scott Keogh, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου, μια επένδυση ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ με την παραγωγική μονάδα να έχει ως στόχο την κατασκευή 200.000 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανέγερση του νέου εργοστασίου στο Blythewood της Νότιας Καρολίνας ξεκίνησε στις 15 με την πραγματοποίηση της σχετικής τελετής για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του εργοστασίου που αναμένεται να δημιουργήσει στην περιοχή 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι Αμερικάνοι το γιόρτασαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο καθώς στο event παρόντα ήταν αρκετά αυθεντικά Scout -pick ups και SUVs- ενώ ο Jim Poiry, πρώην διευθυντής του εργοστασίου στην Ιντιάνα όπου κατασκευάζονταν τα μοντέλα της International Harvester, παρέδωσε ως δώρο ένα τούβλο από εκείνο το εργοστάσιο για να τοποθετηθεί το καινούργιο.

Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 με την παραγωγή των νέων μοντέλων που θα έχουν παρουσιαστεί μέχρι τότε να ξεκινά στα τέλη εκείνου του έτους.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευάζονται τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα είναι ολοκαίνουργια και σύμφωνα με τους δημιουργούς της υπόσχεται εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ