Το Μετρό επεκτείνεται στη Δυτική Αττική -Πού θα βρίσκονται οι νέοι σταθμοί

grammi 4 metro

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά ένα ακόμα μεγάλο έργο του Μετρό, που θα φέρει πιο κοντά το κέντρο της πρωτεύουσας στη Δυτική Αττική.

Τέσσερις εταιρείες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό στο Ίλιον, ενός έργου που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αίτηση συμμετοχής κατέθεσαν οι ΤΕΡΝΑ, AKTΩΡ, ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με την αποσφράγιση των φακέλων να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 9 Μαΐου, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο με το οποίο είχε δοθεί η τελευταία παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 550 εκατ. ευρώ, με την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου να ορίζεται σε 57 μήνες, δηλαδή 4 χρόνια και 9 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Αθήνας

Πού θα κατασκευαστούν οι σταθμοί

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. 

- Ο Σταθμός «Παλατιανή» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

- Ο Σταθμός «Ίλιον» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

- Ο Σταθμός «Άγιος Νικόλαος» χωροθετείται κάτω από το τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

Μετρό Αθήνας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H σύμβαση περιλαμβάνει και την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα σε γειτονική όμορη περιοχή εμβαδού περίπου 20 στρεμμάτων στη γωνία των οδών Αγίας Άννης και Πιερίας, η οποία σήμερα καταλαμβάνεται κυρίως αποθήκες του τέως εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και από άλλες ιδιοκτησίες.

Μόλις παραδοθούν οι νέοι σταθμοί και η νέα γραμμή στο επιβατικό κοινό, οι μετακινήσεις από το κέντρο της Αθήνας στη Δυτική Αττική (και αντίστροφα) θα πραγματοποιούνται ιδιαίτερα γρήγορα, μιας και το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα εκτελείται σε 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, εντός του τρέχοντος μήνα θα ξεκινήσει και η διάνοιξη της Γραμμής 4 του Μετρό, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ