Επανάσταση στο αυτοκίνητο: Μάρκα δίνει εφόρου ζωής εγγύηση

evergrande hengchi 5

H εταιρεία που μέχρι πρότινος επιδίωκε να εκθρονίσει την Tesla, προκαλεί θόρυβο στον αυτοκινητικό κόσμο, προσφέροντας εφόρου ζωής εγγύηση σε μοντέλο της.

Τα λιμνάζοντα νερά στον κόσμο του αυτοκινήτου επιθυμεί να ταράξει η κινεζική μάρκα Hengchi – μέλος του ομίλου Evergrande - η οποία ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η Cadillac, προσφέροντας το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της με εργοστασιακή εγγύηση εφόρου ζωής, η οποία αφορά και την μπαταρία.

Το μοντέλο που επωφελείται από το εν λόγω προσόν είναι το νεότευκτο SUV Hengchi 5 που ήδη είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην κινεζική αγορά με αρχική τιμή 179,000  γουάν, ήτοι 26.500 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν συν τω χρόνω και συγκεκριμένα τον προσεχή Οκτώβριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
evergrande hengchi 5

Επιπροσθέτως, η αγορά του μοντέλου συνοδεύεται από τη δωρεάν εγκατάσταση ενός φορτιστή, 5 δωρεάν χρόνια πρόσβαση στο internet, όπως και εφόρου ζωής οδική βοήθεια.

Όλα τα παραπάνω προνόμια προβάλλουν εξωφρενικά, αλλά αποτελούν μέρος του στρατηγικού πλάνου αναγέννησης της μητρικής εταιρείας Evergrande που είχε βρεθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης, έχοντας χρέος ύψους 300 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το Hengchi 5, αυτό αποτελεί ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με μήκος 4,725 μ., ύψος 1,676 μ., πλάτος 1,925 μ. και μεταξόνιο που ανέρχεται στα 2,780 μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που εδράζεται στον μπροστινό άξονα και αποδίδει 204 ίππους/345 Nm ροπής, συνδράμοντας στην επιτάχυνση του μοντέλου στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ. Το ηλεκτρομοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 72,8 kWh που εξασφαλίζει 602 χλμ. αυτονομίας.

Σε επίπεδο εμφάνισης το Hengchi 5 υιοθετεί μια φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα, με μεγάλους πρωταγωνιστές τα φωτιστικά σώματα (εμπρός/πίσω), χωρις να απουσιάζουν και οι δόσεις δυναμισμού που προσφέρουν οι μεγάλοι τροχοί και η αεροτομή.

evergrande hengchi 5

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό, παρουσία 3 οθονών που καταλαμβάνουν όλο το ταμπλό. Μία βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό (10,2”) και αποτελεί τον πίνακα οργάνων, μία οθόνη διαμέτρου 14,6” εδρεύει στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων και μία ακόμη (10,2”) βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του συνοδηγού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ